Pages

September 28, 2015

Tempahan Untuk Hari Raya Aidiladha 2015

Alhamdulillah.. rezeki di hari raya lepas. Selepas cuti panjang dan sedikit2 bermula, raya qurban hari tu akak kiranya pulun sikit dengan mengambil beberapa order yang pelbagai. Sambil2 prepare menu untuk raya. Akak ni bukan boleh overload sangat dengan kerja2 dapur... mudah stress. Abe pun dah sound kata dia tak suka kalau tengok isteri dia ni stress bekerja.. muka pun tak senyum katanya.. Lepas tu ada je sakitnya esp perut...ehehhh. Tu la antara sebab akak tak berapa nak berbiznes kebelakangan ni. Akak rasa ada yang tak kena... Kenalah fikir yang afdal dan mendapat redha suami..

Order pertama ialah sambal goreng.. Alhamdulillah, walau akak buat terlebih sebab silap calculation, sold out juga sambal goreng limited edition nih.. TQ Ina, K.Peah, Ayu, Mimi dan Aisyah..


 Order ke-2 ialah steamed red velvet untuk ipar dan biras.. T.Kasih Bayah, K.Dah & K.Peah.. Depa kata nak belajaq buat dengan akak.. hehehe kita tunggu je nohh.. Akak punya steamed RV ni konsep biasa bukan jenis cheese meleleh... hat ni lebih tahan umurnya sebab tak guna susu atau cecair lain..

This is part of sad stories in my baking biz yg pernah buat akak merajuk sampai rasa malas nak pegang baking tools.. 
Brownies dan carrot cake sepatutnya ada orang yang order 2 each (2 CC & 2 brownies). Tapi bila dah siap dia cancelled order pulak.. Terpaksa akak up status di FB.. Alhamdulillah semua sold out. Terima kasih tak terhingga buat Aina, Wani dan Ayu.. Actually wani tempah lain tapi belum sempat deco.. just tolak hat extra ni laa.. huhu
 

Last sekali coklat cuppies + cream cheese tempahan Syukri sekali lagi.. Hari tu dia tempah RV untuk isterinya.. Hat ni pulak untuk anak dengan konsep pink turquoise yang sebenornya akak tak berapa kenai tapi mujur dia tak kisah.. asal boleh buat kek tu katanya.. Maklum raya.. jenuh nak baking berdasarkan pengalaman tahun lepas.. hihi! By the way TQ Syukri n wife!



Sekian... semoga mendapat keberkatan dan semua gembira dengan airtangan akak nih..

Loves,
Akak Siti @ Airtangan Cik Siti


September 27, 2015

Soto Mbak Siti 2


Haaa... resipi soto ke-2 untuk bulan ni ye... Sempena Hari Raya Qurban dan menyambut sanak saudara yang datang menyerang..

Sebenarnya akak seronok bila dorang datang dan enjoying the meals sambil beramah mesra. Tahun depan tak pasti lagi kami ada ke tidak. Mana tau, akak terbang ke Lombok takpun Kemboja kan.. ikut rombongan EZ Qurban atau kariah masjid tempat akak selalu mengaji tu. Setiap tahun orang2 masjid tu buat korban di Lombok.. EZ Qurban lebih meluas ke Kemboja, Filipina, Bangladesh, dll. Walau afdalnya di tempat sendiri dan dilihat dengan mata sendiri, InsyaAllah niat kita Allah yang nilai.. :)

Macam yg akak duk sebut tiap kali buat soto, akhirnya dapatlah resipi Kak Siti (nama samala pulok..), maid kekandaku suatu masa dahulu selama 6 tahun. Dah balik for good pada tahun 2003 kalau tak silap. Soto Cilacap gituu.. ehhh suka je mokcik bagi nama. Cer google soto cilacap sebenar.. dia ada keropok warna pink..

Kekanda bagi senarai bahan dan steps je.. jadi akak main agak2 jela kuantitinya.. ikut gerak hati je.. Ada juga yang perlu diperbaiki.. mungkin kuantiti santan dan kurang kuning kunyitnya bila dah masuk mangkuk.. sebab tu rupa kurang menawan.. Jadi sapa nak buat ikutlah kepakaran dan gerak hati masing2 ye.. InsyaAllah sedap.



RESIPI SOTO AYAM 2

Bahan2:

1 ekor ayam - belah 4 atau 8
1 batang kayu manis
3 kuntum bunga lawang
4 batang serai - ketuk
3 inci lengkuas - ketuk
Stok ayam/kiub ayam (1 - 2 ketul)
Garam secukup rasa
Air secukupnya
1 cawan santan cair (saya guna santan kotak)
Minyak untuk menumis

Kisar:
10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
2 inci halia
3 biji buah keras
1 1/2 inci kunyit
1 sudu lada sulah (tumbuk/kisar asing - saya tambah)

Lain2:
Nasi impit (lihat resipi kalau nak cuba buat sendiri)
Tauge
Daun sup/bawang
Bawang goreng
Isi ayam
Suhun goreng
Kacang tanah goreng
Bergedel (lihat resipi)
Sambal kicap (lihat resipi)

Cara2:

Sup/Kuah
Tumis kayu manis, bunga lawang, lengkuas dan serai hingga naik bau.
Masukkan bahan kisar dan tumis agak lama sehingga keperangan.
Tambah air secukupnya dan masukkan ayam dan stok ayam.
Didihkan dan renih hingga ayam masak. Keluarkan ayam dan toskan.
Akhir sekali masukkan santan cair, perasakan garamnya dan biarkan seketika baru matikan api.
Ayam boleh digoreng lagi atau terus disiat-siat untuk dimakan bersama2 bahan yang lain.

Cara menghidang - masukkan nasi impit, tauge, suhun goreng, kacang tanah, isi ayam, begedel, daun sup dan taburan bawang goreng. Tuang sup sewaktu panas dan makan bersama sambal kicap.


Begedel
Bahan :
Kentang, bawang goreng, udang kering goreng, daun sup, sedikit lada sulah dan garam, kuning telur untuk dicampur bahan, putih telur dikocak untuk salutan sebelum menggoreng

Cara2:
Kentang dipotong kecil dan goreng hingga masak keperangan atau lembut di dalam.
Bawang dan udang kering ditumbuk dahulu
Lenyek kentang, kemudian campurkan bahan2 lain termasuk kuning telur. Uli sebati.
Bulat-bulatkan dan salut dengan putih telur (ikut citarasa nak bentuk camna)
Goreng dengan minyak panas sehingga warnanya keperangan/golden.


Nasi impit 
Bahan:
Plastik berukuran 6" x 9" - belah 2 dan lekat 1/2 cm di hujungnya menggunakan 'sealer' atau lilin.
Beras biasa seberat 90g, masuk ke dalam plastik dan 'seal' semula.
Cucuk2 permukaan bungkusan dengan lidi sate yang tajam di depan dan belakang
Cuci atau rendam sekejap dan rebus selama 1 - 1 1/2 jam.




Sambal kicap
(versi mudah dan ekspress)
Segenggam cili padi, 1 ulas bawang putih, sesudu gula (lebih pun takpa kalau nak kurang pedas) dan kicap secukupnya.
Tumbuk cili, bawang dan gula. Sudukan ke bekas baru letak kicap.

Untuk sambal kicap versi goreng boleh tengok SINI.


*************************************

SELINGAN

Air sodap dalam koleksi terkini
resipi ihsan dari sohabatku Aleng & En hubby dia..



September 25, 2015

Hari Raya Qurban 2015


Alhamdulillah... bertemu jua di hari raya qurban untuk sekali lagi. Tahun ke2 akak tak balik kampung.. Meriah dengan kehadiran adik-beradik sebelah en abe. Masa ni jelah pun dapat beraya dengan depa sebab raya puasa akak mesti takda di rumah, berlama2 di kampung sendiri.

Masa buat entry ni akak dah tinggal sakit2 badan... Sejak hari Sabtu tak berapa berehat dengan tempahan pelbagai. Sambung dengan menu raya dan tempahan sesudah raya. Hari ni mengemas tak sudah-sudah. Dan sebenornya, esok ada lagi satu group nak mari termasuk anak sulung abe. Kena fikir menu lain lah sebab dah 2 hari kami makan benda yang sama huhuhu.. Nak ikan.. nak ikan..

Tetamu-tetamu semalam..

Keluarga mak tam, mak andak dan mak teh.. mak cik yg tudung pink.. ehehh

Pak cik yg baju purple.. :D

Dah makan semua.. masa untuk aktiviti bebas.. :D



Keluarga Pak Long
Pak Tam, Pak Cik dan Pak Long

Menu

Soto Ibu Siti.. ehehh
Begedel comel untuk soto
Sambal taun kerang

Rendang ayam
Ketupat palas yg tak berapa pass..

Kek ada, brownies ada... Alhamdulillah dapat jamu orang dengan kasih sayang.

Okaylah.. dah tak tertahan rasa ni.. nak zzzz terus dah ni.. see you later with resipi soto bibik dehh..

***********************************

Sambungan... 
(edited 27/9/15)

Semalam tunggu Along & Pak Su dorang datang.. akak masak bihun goreng je la dan rendang serta ketupat frozen pun keluar dari pertapaan. Cuma Along & family je turned up sebab adik ipar tu ada urusan anak2. Baru tadi pagi singgah sekejap, on the way balik ke Shah Alam. Alhamdulillah, dapat juga masing2 pulang dengan buah tangan.  Hihi.. wajib tu untuk last person yang datang. Memang akak dah terbiasa buat spare foods ni.. Kalau pun tak habis, akak sumbat dalam chest freezer yang tak pernah kesepian tu. Lepas tu, sendiri habiskan.. huwaaaa. Mujo metabolisme agak tinggi.. hehe (gelak balik)

Sesi latihan memanah.. Dari first day raya track memanah en abi menjadi tumpuan.. Minat baru.. sebelum berkebun pi memanah dulu. Kan sunnah tu.. Cuma mokcik je tangan tak kuat nak menariknye.. heee



September 17, 2015

Soto Mbak Siti

Semalam setengah hari akak duk mengadap ketupat palas.. Punyalah awal membuatnya untuk hari raya nanti... Bukan apa, akak taknak la kelam kabut di hujung perjalanan. Minggu depan dah tentu banyak agenda dan menu fresh dari ladang yang kena bikin. Jadi, mana yang boleh diawalkan, kenalah buat dulu. Ketupat tu asal siap bungkus, tak perlu rebus siap.. boleh terus sumbat dalam freezer kasi keras membeku. Sehari nak raya nanti atau bila nak makan, baru kita keluarkan dan rebus atau kukus.


Dalam tu akak duk terkenang-kenangkan nak makan soto. Nak yang versi ori, tak mau yang macam bihun sup te je.. yg jual kat gerai atau pasar malam. Ngengada la pulak kan.. Padahal kalau abe belikan tu, licin juga akak makan.. hehe!

Macam akak pernah sebut suatu ketika, the best soto so far untuk tekak akak ni ialah buatan bibik my sister yang dah pencen dan balik Indon belasan tahun dulu. Baru semalam akak amik resepnya dari kakak tapi tak sempat buat lagi. Akak catit resepi sambil makan soto yang seperti dalam ini entri.. heee. Jadi, yang itu akan jadi next project minggu depan. Ya, menu utama Hari Raya Aidil Adha untuk adik beradik yang nak datang..



MIHUN SOTO
(untuk 3 orang)

Bahan2 sup:

1/4 ayam
Kulit kayu manis
1 butir bunga lawang
2 biji buah pelaga
Serai - ketuk
Lengkuas (saya tak letak)
Kiub ayam (saya guna 1/4 je)
1 sudu besar santan
Air secukupnya

Bahan kisar:
1/2 labu bawang besar
1 - 2 ulas bawang putih
1 cm halia
1 cm kunyit (boleh juga guna serbuk kunyit)
1/2 sk jintan manis *
1/2 sk jintan putih *
1/2 sk lada sulah (ikut citarasa) *
* kisar berasingan

Bahan utama dan aksesori
Bihun - celur
Tauge - buang ekor dan tak perlu celur
Kacang goreng
Daun sup
Bawang goreng
Begedil

Cara2:

Tumis kulit kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga
Masukkan bahan kisar basah dan kering, lengkuas juga serai. Tumis hingga layu dan keperangan.
Tuang air secukupnya dan biarkan mendidih.
Masukkan ayam dan renih (bila dan masak ayam boleh dikeluarkan dan goreng sebentar kemudian disiat isinya atau biarkan saja dalam sup dan siat kemudian tanpa digoreng)
Masukkan kiub ayam dan garam secukup rasa.
Masukkan bihun (boleh tukat dengan nasi impit atau mee), tauge, daun sup, bawang goreng, kacang dan isi ayam ke dalam mangkuk dan tuang dengan kuah panas.
Tambah keenakan dengan sambal kicap.

Sambal kicap
20 biji cili padi
1 ulas bawang putih
1 sudu teh gula
Kicap secukupnya

Cara2:
Tumbuk semua bahan dan letak dalam bekas, baru dituang kicap. Boleh juga diperahkan limau kasturi jika suka.

Sambal kicap tumis boleh dapatkan cara2 membuatnya di SINI.

Hasil seni raya akak.. 

September 12, 2015

Pulut Kacau Delima


Konon-kononnya pulut kacau delima..

Semalam memang akak lebihkan masak pulut sebab dah tinggal sikit pun. Alang2 nak tinggal nanti berbubuk pulak.. Memang nikmat dapat sarapan dengan pulut berlaukkan rendang kerang tuuu.. Pastu padankan dengan Indocafe-O.

Lepastu kan... akak ternampak jr akak, Lindawati pos gambar pulut kacau.. eh akak sukalahh.. Macam teringin jer nak try buat..

Jadi pagi tadi sempat ngintai resipi kejap. Disebabkan upacara ekspress, akak guna je apa bahan yg ada. Kelapa ado sikit yo nak buek santan pekat.. Jadi, kenalah akak tuang sikit santan kotak... Buat kurang manis sikit ikut citarasa tekak ni.. Kesimpulannya, akak tak ikut apa2 sukatan pun untuk buat ni.. main tuang2 dan agak2 sudaa.. hehehe.


Pulut Kacau Delima

Bahan2:

Pulut - masak/kukus terlebih dahulu
Santan pekat
Gula
Daun pandan
Pewarna merah dan hijau
Secubit garam - kalau suka

Cara2:

Masak santan dan gula hingga mendidih. Letak daun pandan sekali.
Masukkan pulut
Kacau sehingga santan kering


Sepatutnya pulut direndam semalaman terlebih dahulu dengan pewarna, kemudian dikukus untuk lebih cantik. Tapi akak buat lain cara iaitu masak dulu pulut tu dengan 'rice cooker' dan ambil sikit untuk diletakkan pewarna sementara sebahagian besar biarkan tanpa warna. Macam gambar di bawah. Tapi akak terambil banyak sangat untuk diletak pewarna..



Apa-apa pun pulut kacau tu dah SOLD OUT petang tadi hahaha. Ianya menarik minat ipar2 akak dan mereka suka nampaknya sebab lembut/lembik dan kurang manis. Boleh katakan walau pun buatan ekspress, sodapnya tetap ada.. :D


September 10, 2015

Kembali Seketika.. RED VELVET WITH CREAM CHEESE FROSTING

Cerita minggu lepas punya..

Setelah berbulan menepis order kecuali dari ahli keluarga terdekat, minggu lepas akak tukar status sikit.. Dari TUTUP kepada BUKA.  Order pertama diterima dari customer lama akak yang asalnya akak lupa tapi ter'recall' dalam perjalanan nak hantar kek tu. Aduhaii... memory low sket. Bukan apa, masa 1st order dulu (2013) mereka masih status bertunang. La ni dah ada anak pun.. Dan akak tak store no dia di hp terkini akak... Lagipun hat dulu communicate through FB je,.. :D

En Syukri order RV untuk birthday wife tersayang... Alhamdulillah, mampu balik akak melembutkan jari jemari yg mengeras ini.. Terima kasih ye atas ordernya.




InsyaAllah.. kalau ada rezeki akak akan buka order seterusnya bergantung kepada keadaan semasa.


Rendang Kerang

Pagi tadi ke market nak beli ikan.. terhenti kejap langkah akak bila nampak selambak isi kerang di salah satu gerai. Bila tanya, sekilo cuma RM13.. wahh.. ini sudah baik. Sebab masa raya hari tu akak dengar mahal betul di kampung akak. Yang masih berkulit pun sekilo RM10. Ramai yg keciwa nak masak sambal taun kerang.

Akak sebenornya dah lama mengidam rendang kerang pedas. Tapi masa beli tadi rasa macam nak buat sambal taun. Uhhh.. mana satu la pulak. Sampai rumah bila tengok sekilo tu banyak sebenarnya, akak terus fikir nak buat rendang barang semangkuk. Balance tu baru buat sambal taun bila rajin.. kasi beku dulu ya.. Cuma kejadian rendang ni tak berapa pedas walau banyak juga cili padi yang akak letak. Takpa lah nohh... kang sakit perut pulak.. hehe


Masak harini untuk esok pagi.. Kena padankan dengan puluit ka, nasi impit ka.. baru sesuai.. Lepas tu boleh gi bendang.. ehehh.


RENDANG KERANG

Bahan2:

Semangkuk isi kerang
Segenggam cili padi
4 sudu cili kisar
1 sudu kerisik
Gula dan garam secukup rasa
1 keping asam gelugur
1 mangkuk santan pekat
Minyak untuk menumis
Daun limau purut
Daun kunyit (saya tak letak)

Bahan Kisar:

1 1/2 labu bawang besar (boleh tukar dengan bawang kecil ikut suka)
2 ulas bawang putih
1 inci halia
1 1/2 inci lengkuas
1 batang serai

Cara2:

Tumis bahan kisar sehingga pecah minyak. 
Masukkan garam, gula dan daun limau purut.
Masukkan kerang dan cili padi (juga daun kunyit yang dimayang halus, jika suka). Kacau rata.
Tuang santan dan kerisik. Masukkan asam keping.
Masak sehingga santan kering.


September 7, 2015

Dulu Kini dan Selamanya... Sahabat

Kisah semalam.. kesinambungan dari kisah brownies merah. Dapat green light dari boss besaq untuk bercuti dan jumpa kawan2 kongsi botol kicap suatu masa dahulu di sebuah asrama yang happening. Kita merancang Allah menentukan. Memang macam2 cara merancang nak jumpa kenkawan tapi amatlah susahnya. Apalagi akak je sorang yang isolated di sini..

Kalau hari Ahad boleh tak bang?
Boleh.. pergilah awal pagi, then ambik tiket balik petang.. (tak ingat exact word.. hihi)

Terus akak skodeng semua airlines.. Kawan2 teruja semua.. Maka berlakulah transaksi..

Dan semalam, akhirnya menjadi realiti pertemuan rahsia itu (la dah tak rahsia..). Limited. Tak boleh ramai2 nanti tak fokus.. ehehhh.

Pergi by AirAsia 835/935 (slightly delayed).. Hantar ummi dulu baru Fawwaz pi sekolah.. Zu jemput di KLIA2. Terus rempit ke Serendah sambil2 melawan arahan pn waze. Zu kena saman polis lak sebab plat no fancy huhu.. Kalau tak salah ambik direction tak kena la kot.. tapi itukan takdirNya.. :)

Balik by Firefly 1900/2000.. take off cepat 15 min earlier pulak.. hihi. Zu hantar lagi sampai Subang Skypark. TQSM Zu sanggup jadi supir demi kawan2... muah muahhhzzz.  Rasa macam mimpi pun ado..

Report en abi.. Fawwaz duk ulang2 tanya bila ummi nak balik.. ehehehe. Mau beratus kali tuh.. comel lah anak ummi. Baru abi tau kan camna nak handle Fawwaz sendiri2 seharian suntuk..




FOREVER MISSING YOU GALS!
LOVES,
ME
(x empunya seat bas belakang sekali, tepi tingkap kiri yg dah lemah lembut.. ehehhh)


Red Velvet Brownies


Sedappp!!

Nak pi KL jumpa kawan2.. Jenuh akak memikir kek berasas cheese apa yang sesuai nak dibawa menaiki k/terbang. Yang selalu dibuat tu jenis mudah lembik belaka cheese nya kalau dah tak sejuk. Tiba2 dapat idea nak buat brownies dengan topping cheese. Searching kat google ada banyak juga.. Tapi akak lebih tertarik nak buat red velvet. Lagi pun dah pernah buat suatu tahun dahulu ehehh..

Kali ni akak nak cuba resipi yang lain dari kebiasaan. Akak jumpa Azie Kitchen punya. Lately memang akak suka skodeng ke situ sebab akak suka penulisan dia yang berhemah, dengan bahasa yang tersusun takda pakai short form, etc.. Resipi2 pun best..

Inilah dia hasilnya... RED VELVET CHEESE BROWNIES. Tapi penampilan adalah akak ubah sikit sebab ada bahan yang perlu di nyahkan dari peti sejuk. Sebelum nyahkan bekasnya, kita ambil dulu isinya ya... gitulahh  :D



RED VELVET BROWNIES & CHEESE TOPPING
(Rujukan : Azie Kitchen)
Olah semula : Cik Siti

Bahan2:

2 1/2 cawan tepung kek * - lihat di bawah
1 sk garam halus
2 sb serbuk koko
1 1/2 cawan minyak sayur (sebaiknya guna minyak jagung, canola, yg seumpama)
1 cawan buttermilk ** - lihat nota di bawah
1 sb pewarna merah
1 sk vanilla extract
2 biji telur A
1 1/4 cawan gula kaster
1 sk baking soda
1 sk cuka

* Tepung kek - 2 sb tepung jagung + selebihnya tepung gandum di dalam 1 cawan
** Alternatif buttermilk - 1 cawan susu segar/full cream + 1 sb cuka. Sebatikan dan biarkan 10 - 15 minit dan campurkan dengan pewarna merah

Cara2:

1. Ayak tepung, garam dan serbuk koko
2. Pukul gula dengan minyak hingga sebati. Masuk telur dan pukul lagi.
3. Masukkan 1/2 tepung, putar dengan min speed.
4. Masukkan pula kesemua buttermilk dan putar. Ulang step (3).
5. Campur baking soda dgn cuka sambil mengacau dgn laju. Terus tuang ke adunan tepung dalam keadaan sedang berbuih.
6. Kaup balik adunan hingga kesemua bahan bersatu.
7. Masuk dalam loyang bersaiz 10" x 10".
8. Bakar dengan suhu 170C selama 50 minit atau hingga kek masak.
9. Sementara kek nak masak, sediakan ADUNAN CHEESE.
10. Bila kek masak, tekan sedikit atau sehingga samarata kek jika ia agak meninggi.
11. Terus tuang cheese. Ratakan.
12. Bakar semula selama 25 - 30 minit atau hingga masak.


CHEESE TOPPING

Bahan2:

350g cream cheese
1 cawan gula aising
1 biji telur A
1 sb jus lemon

Cara2:

Pukul cheese hingga kembang.
Masukkan gula aising diikuti telur dan jus lemon. Pukul sebati
Tuang ke atas brownies dan ikut step (11 - 12).
Bahagian permukaan atas boleh dihias mengikut citarasa

September 5, 2015

Kuih dari Tepung Pulut

Kejadian pagi tadi.. dah 2-3 hari teringin nak buat baru pagi tadi berjaya.. Bukan apa sangat, cuma BUAH MELAKA yang tak macam buah melaka.. tak taule akak nak bagi nama apa.. hehe.


Asalnya akak dapat dari kak sepupu yang nak berpindah balik kampung minggu lepas. Dia bagi akak tapau kuih hijau macam kat bawah ni. Akak makan sedap pulak.. Macam buah melaka tapi bujur bentuknya.. isi pulak kacang hijau dan kelapanya lemak rasa (kelapa baru la tu..). Tak liat dan lembut.. sampai petang tak basi. Akak pun terus testing la pagi ni..


Macam buat buah melaka biasa tu laa.. Akak uli guna santai yang diletak pewarna dan isikan tepung dengan inti kacang hijau yang dah siap2 akak buat semalam. Cuma inti tu kurang gula sikit.. Lepas tu masuk ke dalam air mendidih. Bila dah timbul, angkat dan golek2 kat kelapa parut. Yang eloknya kelapa muda sikit la ye.. Bukan macam akak tu, entah zaman bila punya kelapa kat dalam freezer. Akak guna santan kali ni untuk menguli.. Selalu tu guna air biasa je.

Ada lebih sikit tepung tu, buat pula projek lain yang serup tapi tak sama, iaitu KUIH PERIA. Dulu masa kecik2, ada sorang nenek kat kampung akak memang popular dengan kuih peria ni. Dah puluh tahun nenek tu meninggal dunia. Memang kemas kuih peria dia. La ni tak perasan ada lagi tak orang jual kuih ni di kampung kami..

Terlembik dan over cooked sikit...



Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...