December 19, 2016

Tempahan Disember 2016

Cuti sekolah, macam biasa tak berapa mengalu-alukan order sebab sibuk balik kampung dan berjalan2. Tapi kali ni, bos bagi cuti 7 hari je untuk balik kampung sebab dia yang nak berjalan lebih.. huhuhu! Terpaksalah akak dan hero nan satu pulang ke teratak kami yg comel ini membawa 1001 rasa terpendam. Ada kisah duka di kampung sebenarnya. Tapi... kehidupan perlu diteruskan.. 😢❤

Dapatlah akak terima order sikit2 sambil melayan kerenah hero yang kebosanan di rumah... Ajak keluar berjalan pun, baru satu dua pit stop dah ajak balik.. abis camno??

Order pertama diterima dari customer yang manis dari KL, membahasakan diri Kak Iza. Chocolate moist with cream cheese coating and chocolate ganache topping. Minta berat 2 kg, cuma silap akak tak tanyakan expected size. Alhamdulillah, menurut K.Iza kek just nice untuk tetamunya yang agak ramai dan mereke suka.. hihi!! TQVM sis..😇😘

Harga kek 2kg RM95, 1kg RM65

Order seterusnya dari customer no 1 akak, yg setia bersamaku..hihi! Ordered kek marble besar sikit untuk makan kenduri (akak buat 10" dgn berat 1.5kg). Tak lupa juga 50 pcs cheese tart chocolate filling.  TQVM Fizah!!

Cheese tart akak dari shell ke filling semua akak buat sendiri.. cream cheese jer akak beli. Ada ke org buat cream cheese sendiri ekk? Tu kilang namanyer.. hehe..
Cheese tart lobih cheese (tak buncit pon!), RM1.10 sebiji.. takleh murah lagi mcm org len juai.. nanti dpt modai penat jer.. :P
Tumpang posing... balance marble cake, buat makan sendiri...

Order ke 3, oleh Sis Iejan dari Sg Korok, pengantin baru yang comei.. Berseri2 wajah pengantin, terpaksa amik sendiri kek ke rumah akak. Sebab nak half way janji pun, anak tengah tak sihat. Mujur akak dapat siapkan juga sebab masa nak buat tu badan tak sihat, pening2 lalat... Iejan ordered 50pcs choc cuppies saiz 2 oz.


Akhir sekali, sebelum akak balik kampung, ambik order 2 biji kek sarang semut dari the one n only customer yang suka kek/kuih ni. Sorry la dear, no akak simpan dan tulis rekod juga.. Tapi entah kenapa, walau dah kali ke 3 order kek ni, masih akak tak ingat dan tulis nama.

Akak sebenarnya tak pandai sangat menyarang sekarang ni. Kalau dulu2, menjadi juga lubang2 tu walau sekadar guna magic pan. Tak tau di mana silapnya, sebab resepi yang sama juga diguna. Tapi untuk sis yang sorang ni, akak tak sampai hati nak tolak. Terima kasih sangat2 sebab tak serik (tak taula pasni..heh heh!!).

RM20 untuk satu biji saiz 8" (bakar)
Buat extra untuk sendiri..
Tahap gini jer.. tapi akak rasa dah hari ke-3 ni, lembut moist gitu.. cuma tang maneh melenceh tu laaa.. sebab akak tak pandai nak adjust resepi.. takut tak jadi..
 

Jadinyaaa... sejak semalam akak dah relaks2 jer layan drama TV. Kemas apa yang patut.. Esok Fawwaz yang makin kuat meragam lepas baik demam sakit perut tu ada appointment dengan psikiatris di HSB. Lepas tu baru boleh balik kampung sekali lagi. Kampungku yang jauh nun di sana... Dengan penampilan khas en abe yang lebih suka merelakan bini dia balik merempit sendiri ehehehe.. I tak kisah, lagi suka sebab.... meme sukalah!!  😅😄😄 



TERIMA KASIH SEKALI LAGI BUAT PELANGGAN2 AKAK YO!!

Sekian, 
Baker Sepi... hihi!


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...