November 11, 2016

Peristiwa Bergambar

Saja nak memeriahkan blog sendu ni.. hehehe.

Bertahun lamanya, tak berubah pun layout, setting dll.. Tak reti akak dan memang tak ambik tau pun pasal tu. Yang penting, contents nya.. Sebab, tiap kali nak masak sesuatu yg tak biasa, akak akan refer ke blog sendiri juga.

Takpalah.. saja nak letak gambau benda2 yang lepas.. sebelum akak padam yang kat gallery, bior letak sini. Adalah nak ditengok kala takda apa nak dibuat..

Brownies dan blueberry cheese tart di bawah adalah tempahan Cik Nurul, yang tak jemu order kat akak. Terima kasih sangat2 ya! :)

Walau dah tak aktif, masih ada beberapa regular customers yang order brownies ni. Harga masih sama dengan tahun2 yg lepas walau harga bahan ada yang meningkat..

Cheesetart shhh... sorang dua jer tau akak buat cheese tart ni balik sebab cuma untuk melepaskan rindu jer.. Kalini dgn lebih cheese.. tapi takla kategori bolat muncit dan berhias macam yg jadi trend sekarang ni..

Akak try buat kek resipi ni.. depa panggil harimau malaya. Tapi, sebab terlalu manis dengan topping ganache + cheese tu, akak tak berapa suka.. Pada orang lain yg suka mesti sedap kan.. Tekak tua ni dah tak suka rasa ganache kot..

Mimpi apa entah.. tetiba angin nak buat kuah rojak.. Macam ni lah kejadian selepas dicampur buah yang dibeli di R&R haritu..

Lama sangat akak tak buat Japanese cheese cake ni. Bila buat tu, abe suka sangat.. duk ulang2 request nak makan. Padahal dia tak suka dan tak hirau pun kek2 lain yang selalu akak buat.. So, ini kiranya the ONLY yg dia suka.
Bila adunan yang banyak disumbat semua dalam loyang walau dah hampir penuh. Api pula akak besarkan sikit sebab nak kasi cepat masak kononnya.. Maka adalah rekahan di situ.. Tak pass kalau nak jual hehe!

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...