June 11, 2016

Juadah Berbuka Puasa

Syukur Alhamdulillah... Ramadan dah masuk hari ke 6 ye. Namun akak masih belum nampak anak bulannya.. huhuhu. Di usia menjelang nak senja ni, memang hormon agak cangkaliwang.. Hehe.. ini perkataan yang baru akak belajar tadi dr Radio IKIM. Cangkaliwang = serabut.

Menu berbuka puasa di meja akak memang simple sokmo. Makin lama macam makin tak reti nak meriahkan menu. Lagipun mungkin saiz perut kami semakin mengecil.. tak boleh nak diisi pelbagai sangat dalam satu masa. Setakat ni sempat buat agar2 lumut, kuih tepung bungkus roti gadenia, roti jala dan lauk-pauk ayam dan ikan untuk yang berpuasa. Yang penting, airnya kena fresh juice seperti permintaan. Antaranya air fresh strawberry dan air tembikai. Ada juga buat air katira tapi tak sempat hidang untuk abe, minum sendiri jer.. hehe. Yang akak ingat nak snap gambar cuma yg ni ja...

"Tepung bungkus" Roti gardenia yang paling sonang.. 
Agar-agar lumut yang nyaman
Kurma ayam
Roti jala dan serawa durian
Air tembikai

Takda yang istimewa.. selera kampung2 ja haha... Saja boring takda modal depan lappy nih. Hari ni tenyeh shell tart sikit dan buat delivery brownies. Mood nak buat semperit old pesen pulak tp macam haritu berkenan yg rupa dress Anzalna.. alamak! cemana... Sebenarnya part2 ni mokcik memang jenis terhegeh2.. kang tau2 nak raya dah, baru tau menggelabah.. Harap2 cukup oksigen. Nak buat semuanya step by step dan penuh perancangan. 

Esok nak cari daun palas lah!


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...