Pages

February 27, 2016

STRAWBERRY MILKSHAKE & LAIN2

Projek hari ni juga selepas segala core business di rumah ni selesai..

Seperti biasa, bila ada kek dengan hiasan sebiji dua strawberry, terpaksalah akak yang perabis buah masam tu.. Atau membiarkannya lembik busuk begitu sahaja. Akak memang kureng nak gemar stoberi ni sebab ada sikit masam lah.

So, petang tadi akak buatlah segelas strawberry milk shake yang sodap gitu! Belajar dari aci yang jual strawberry masa ke Cameron Highlands hari tu.. ekekeke.

Ni gambar lama..
Color tak mengancam kan... hihi
 STRAWBERRY MILK SHAKE

Bahan2:
(1 gelas)

6-7 biji strawberry
1 cawan ais kiub
1-2 sudu gula
1/2 cawan susu segar

Cara2:

Masukkan semua bahan ke dalam blender dan kisar sehingga ais hancur dan bahan2 lain sebati.

*****************************

Yang ni pulak minum detox akak. La ni memang agak rajin minum air lemon samada plain sahaja tanpa campuran atau dengan sesudu madu. Diminum suam. Memang segar badan selepas meminumnya. Atau sebab terkejut segala fungsi badan dek kerana masamnya air lemon ni kot.. hahaha. Masam stoberi akak tak suka, tapi masam lemon ni buleh pulak teguk kann... hahahh!


Ini pulak pau gebu untuk Fawwaz... dah lama nak buat tapi baru terealisasi petang tadi. Sian dia. Asyik2 bawa bekal waffle Gardenia dengan roti kacang. Kalau ada karipap ada juga selingannya.. Esok dah cakap nak bawa pau sebiji... Dah insap la tuu.. kalau dulu2 bawa 3 biji pun habis.. hahaha.

Pau gebu akak ni terbaik dari ladang.. Lembut sampai seharian asalkan tak terdedah dengan udara. Kena masukkan dalam bekas, baru tahan lembutnya. Resipi ada dalam ni.. bolehla try kalau rajen.. ;)



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...