November 20, 2015

Syukur Alhamdulillah..

Akhirnya kesihatan akak pulih almost 100%. Lebih seminggu sakit2 badan, kemudian demam, batuk2 dan pening, selesema.. dan macam2 la. Rasa macam kain buruk nak baring tidur je. Tapi mimpi la nak bermanja2 dan baring2 tanpa gangguan tu.. Kan ada 'baby' tua kat rumah ni.. hehehe. Dia pun tak berapa sihat pada masa yang sama. Tugas hantar dan ambil dari sekolah tetap kena buat.

Lagi pulak masa makcik & family datang kita tak buat rasa semua tu dek sebab seronok sangat. Bila dorang dah takda, sakit pun timbul balik malah bertambah dengan selsema yang masih cair2 tu, dan bersin tak sudah. Batuk pulak jenis kering, kung kung!! bunyinya.. Takut juga kalau jadi infection macam masa balik dari umrah tahun lepas.

Selain berdoa, akak cepat2 panggil makcik urut yang rupanya dekat taman ni jugak duduknya. Alhamdulillah.. memang best badan lepas tu. Memang sakit kena tenyeh2 mana part yang bermasalah. Malam pertama macam baru lepas cas bateri. Keesokannya macam nak demam balik sebab kena tenyeh tu.. hehehe. Dengan izin Allah, sejak urut, sakit belakang dah kurang.. keputihan yang tiba2 menjadi masalah besar pun hilang.. musykil juga akak. Mungkin sebab kena sengkak tu kee.. Batuk je ada lagi.. dan selsema tu..

Tiba2 semalam akak teringan ubat homeopathy yang selalu akak bagi pada Fawwaz dan serasi dengannya. Ya, nampaknya serasi juga dengan akak. Makan dalam 9 biji (3 x 3), terus batuk dan selesema berhenti serentak. Bangun tidur pagi tadi badan sangat fresh dan rasa sihat. Syukur sangat2 dapat kesihatan semula. Yang tinggal sekarang selera tekak yang belum membangun. Serupa tekak orang mengandung... huhuhu (mode saspeng).


Moga2 esok semakin bertenaga.. Bila maknya kembali sihat, hero kecik tu pun sama.. Seminggu juga dia tak lalu makan esp nasi.. Tadi first time dia minta nasi lauk ayam kari dan bertambah2 macam biasa.. Meme anak mak!

Gambar peristiwa.. :D



Breakfast ala2 piknik kat porch sambil menikmati udara pagi..


Cuti mode akak makin panjang.. Sebab minggu depan dah nak balik kampung dengan my hero. Kalau ada yang nak tempah kek atau apa2 pertanyaan tu, whatsapp akak kat 019-2240325.. Kot ada rejeki, dapatlah.. kalau takda rejeki, boleh cari alternatif..

Orang SABAK BERNAM dan persekitaran pun boleh tanya2 kalau sudi.. mana tau akak terajin membaking di kampung..


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...