Pages

November 8, 2014

Tempahan dan Dilema Kek Coklat

Akak ni memang jenis memikir... tu yang rambut banyak putih, gugur pulak tu... stress punya angkara kot.. :'(

Baru dalam sejam kot akak pass tempahan kek coklat kat regular customer akak carta top 5 ni.. Tapi sebab malam dan hujan dan anak dah nak masuk tidur, otak tak berapa berhubung. Asalnya akak nak bagi diskaun kat dia, tapi terbalik lak.. dia terbagi lebih sebab akak tak pulangkan balance sepatutnya.. huhu. Lesson learnt, be focused!

Kali ni Ain order 3 biji kek coklat. Akak pulak lupa nak tanya kek kukus ke bakor.. Terus je membakor dan deko. Kat Kedah ni sebenarnya setakat kek coklat memang banyak jual. Tapi yang bekas kecik2 tu.. Kadang akak pun beli sebab jemu kek sendiri. Sedap je cuma kadang tak puas makan hihi.. Depa kata sedap tak sangga!




Akak nye kek coklat resipinya ada di SINI. Untuk Russian BnW tu akak guna resipi ni juga.. Takde rahsia.. Cuma kalau tak rajin buat, order je kat akak. Kalau rasa mahai tak macam kek orang lain, boleh nilai bahan apa akak pakai nah... Tapi kalau rasa nak belajar, setakat kek coklat boleh mai sini.. kita buat hands on. Tapi pastikan, kat rumah ada peralatan buat kek dulu supaya tak terbengkalai semangat. Paling penting ada mixer, pastu oven.. takde oven, pengukus pun jadik.

Terima kasih AIN.. Akak sangat rasa bersalah dengan wang sepuluh hengget tu. Nak nangis rasa. Akak doakan murahla rezekimu dan dipermudahkan semua urusan. Jangan serik ya,,, nanti akak gorengkan karipap lagi.. ngeeee.



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...