March 14, 2012

Projek Semalam

Dah lama akak tak buat projek percubaan di dapur dan update blog airtanganku ni.  Sejak minggu lepas duk sibuk dengan Vemma... proses mengenali produk :D  Minggu ni pulak, ulang-alik ke kampung/KL..

Malam tadi, sekembalinya dari mengeteh dengan best friend forever Ita (ramai kan BFF akak.. alhamdulillah) di Rawang yang semakin pesat membangun, saya pun mula menghuni dapur kecil tu. Itupun selepas selesai semua perkara... Lapang sikit bila Ahmad Fawwaz takde, kena tinggal di kampung sejak Isnin lepas.  Tapi mak ni rindu banget... huhu!  Takpe, sat lagi dah nak bertolak ke kampung semula..

Malam tadi sempat menyiapkan tempahan karipap frozen (yg tak sempat frozen pun, sekadar sejuk2 manja..) untuk sepupu dan buat muffin untuk dibawa ke kampung.  Selesai semuanya dekat pukul 2 am... zzzzzz :D

***************************************
Muffin guna tepung segera yg beli di kedai bakery supply tu... sedap juga rupanya

Karipap - yg penuh kasih sayang.  Mengelim karipap ni boleh dijadikan terapi.  RM3.80 untuk 10 biji... murah kan?  Ini projek dari hati, takpelah kalau murah...

Ternampak gambar ni.. tepek sini sekali.  Kek Opera ni bila dah tinggal sikit dan lama di fridge, memang sedap sangat jadinya... So, ada plan nak bikin lagi.  Tak jadi nak merajuk hehe...

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...