Pages

January 26, 2011

Baked Lamb Chop

Hidangan dinner malam tadi... Seperti biasa saya hanya menyediakan sahaja, makan setakat 2 hiris kecil, lepas tu menyerah... I dun like it!  Tapi pak hubby ku memang gemar ini lamb... Mujur buat 4 ketoi je, tak le overload sesangat... Penyediaan yg paling simple...  Ada orang memang suka mengekalkan rasa daging tu sedikit... tapi saya ni sebenarnya guna apa je benda yg terlintas di fikiran dan ada dalam peti ajaib ku itu..



Bahan2:

4 keping lamb chop
3 sudu besar sos Worcestershire
1 biji telur
Breadcrumbs
Minyak zaitun

Cara2:

1)  Perap lamb chop dengan sos Worcestershire semalaman
2)  Pukul telur dan celupkan lamb ke dalamnya.  Lepas itu salutkan dengan breadcrumbs
3)  Susun lamb chops ke atas dulang pembakar, tuang sedikit minyak zaitun ke atasnya dan bakar dengan suhu 200 celcius selama 40 minit iaitu 20 minit setiap belah (balik2kan)...



Dagingnya yg sangat lembut..


SIDE DISHES:

Mashed Potato - kentang + butter + fresh milk + garam + lada sulah


 Ala2 Greek Salad je ni... campuran mixed vege, lettuce, tomato, timun, ulam arab (x tau nama..), feta cheese, lemon juice & extra virgin olive oil.  Tak letak pepper/lada dan onion pun...


Sehingga kini tak tau apa nama herbs arab ni... tapi selalu ada dalam hidangan dorang



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...