Pages

May 26, 2015

Tempahan Hari2...

Sementara tunggu anakanda beta tidur....

Tiap malam pun memang kena tidurkan juga.. Bukan nak dodoi2, tapi sekadar baring kat sebelah dia yang menggelisah tu sambil dengar alunan surah Taha, dll. Anak sorang, jadi forever be my baby..

Sat lagi bila dia tidur, mak nak mengemaskan dapur yang dah jadi kawasan serebeh tu.. Tapi perut ni lapaq pulak.. tadi abe belikan mee kari belum sempat makan. Psychologically, sejak timbang berat kat klinik Nur Sejahtera hari tu didapati no kurang dari yg hari2 akak timbang kat depan toilet tu, akak dah tak kesah nak menjaga2 nih.. Cuma akak memang dah susah nak naik selera makan kecuali kudap-kudapan.

Hari ni aktiviti akak caca marba.. Bermula dari menyediakan sarapan, hantar Fawwaz ke sekolah, pergi market, packing sambal goreng, restock, buat delivery, pos laju, n macam2.. Tu yang maghrib mata dah separuh pejam. Tapi bila pukul 10 segar balik pulak...

Kisah sambal goreng memang tak habis.. Tapi sempat buat selingan juga sebab memang tak mampu nak mengadap tu je sepanjang masa. Nak all out dan ambil pembantu, masanya belum sesuai. Rumah pun tak sesuai.. privacy adalah priority. Mmm.. banyak nah priority nya kiki..


Brownies ni Ana, member akak tunggu anak di sekolah yang order.. T.Kasih ye! Harap menepati citarasa keluarga.

Durian crepe pulak ada customer baru, Wanie yg nak. Asalnya akak macam tak rela, tapi sebab dengar perkataan 'teringin' tu terus akak cari masa buat. Mesti bukan sebarang teringin... Akak dah biasa tu.. hehehe. Sementelah dah nak buat amikla order dari yg lain.. Musim durian import yg tengah mahal ni kena cari pair lebih sikit baru pulang modal.. modal bahan dan tenaga sebab semua kena beli dan kalau tak habis, buang gitu je... kan rugi.
Apapun, TQ Wanie, Ita & Aina... moga2 tak 'ngences' baby..

Sambal goreng untuk harini dah selamat di depo Pos Laju, on the way ke KL. 3kg utk my sis wa and the rest my BFFs Aleng, Shihan and Zu and x-office mate Lala yang punya..

Alhamdulillah... terima kasih atas rezeki dariMu ya Allah...

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...