October 30, 2014

Tempahan - Carrot Walnut Cake

Baru lepas menyerahkan kek carrot ni kepada yang empunya.. Mai jauh dari Alor Setar.. Tapi sebenarnya Alor Setar ke Jitra ni bukanlah jauh mana.. Akak kalau merempit, tak sampai 1/2 jam dah sampai ke destinasi nak dituju.. Mujurlah kadang ada pak polisi kat bawah jambatan di highway tu.. Jadi kenalah bawak berhemah 80-90kmj sementara nak sampai tol.. hihi.



TERIMA KASIH ye Amin.. sudi order kat akak yg jauh di hujung kampung. Sempat sembang dgn mereka yg datang sama2 tadi.. Rupanya yg order ni pun tukang kek dan mcm2 masakan lagi.. Akak terus jadi gementar kot2 expectation dia lebih.. Moga2 menepati citarasa nohh... hihi! 



CERITA EXTRA - SAMBAL HITAM PAHANG

Selalu skodeng insta Tg Puan Pahang yang very the humble tu.. Pakar masak lagi.. Pernah satu ketika dia tunjuk dia buat sambal hitam dan sejak tu akak duk teringin sangat. Cuma malas memikir belimbing buluh tu kalau nak mencuba sendiri. Tak ingat, rupanya adik ipar sorang dari Pahang... Sembang punya sembang dgn group adik beradik di WA, baru tau dia ada jual. Terus order 1/2 kg.. tamak kekdahnya. Semalam akak terima parcel dari Tg Malim.. wah wahhh.. ghiso akak kalau lepas ni naik kg sebab rasa nak menambah je nasik. Mujur akak ni kuat pegangan bab2 makan nasi dan yg berat2 tu.. hehe. Nanti kalau dah terlepas pandang, susah nak patah balik. Bukanlah semulajadinya kurus ye.. cuma kena tau macamana nak maintain badan sendiri sebab kita suka perasaan yang macam ni.



Sapa nak order sambal hitam ni, boleh tanya kat akak naa... 100g RM8..


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...