Pages

October 6, 2014

Kek & Tart Hari Raya

Raya Korban tahun ni akak tak balik kampung.. Jadi, kali ni tak boleh mengelat dari memeriahkan dapur yang comel tu. Memeriahkan dan menyepahkan serta menyerabutkan... huhu. Alhamdulillah atas rezekiNya.

Regular customer akak Shakila dan adiknya, Ain dari Bukit Kayu Hitam order 3 biji kek. Tambah satu lagi yg Ain dah promo kat kawan dia.. Kemudian kakak sepupu pun nak blueberry cheese tart. Semua nak sebelum raya.. Memang kira pulun abis tenaga ni nak menyiapkan semua tu. Setakat buat kek je tak mengapa.. Yang lebih2 ialah cuci mencuci bekas2 dan peralatan dan urusan rumahtangga yg lebih wajib didulukan. Dahla nak raya kan.. Masa ni la yang pentingnya hadir seorang pembantu..

Alhamdulillah.. hari ni selesai delivered semua. Untuk hari ni, tempahan dari Izah, yang tinggal setaman ni juga. Maka, akan nak berehatlah barang seminggu atau lebih... muahaha. Nak buat kerja ketuk keyboard barang seketika..

Shakila punya - Opera Cake

Ain punya - Kek Rainbow dan Pandan Layer. Alhamdulillah... Ain bagi feedback, semua sedap!  :)

Sarah (kawan Ain) punya - Opera Cake

Kak Ros punya - blueberry & strawberry cheese tarts

Izah punya - Russian Black & White dan chocolate cheese tarts.  Kek yang ni paling mencabar dalam batch ni.. dari kek sampai ke mendekonya. Sampai akak rasa tak nak dah ambil tempahan kek RBW lagi..


TQVM my dear customers.. Sekarang ni.. akak tengah supper dengan blueberry cheese tart tu sebelum masuk tidur... Hehehe,, byk syiok ooo....


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...