Pages

August 4, 2014

I am back!

Assalamualaikum....
Kulonwon...! Hehe.. ini ucapan salam versi Jawa yg dah bertahun akak tak dengar.. Nanti tuan rumah akan jawab "monggo.."
Terus kenangan zaman kanak2 menerjah.. waktu rumah nenek masih di atas (rumah kayu). Hari ni rumah tu dah mengembang atas bawah.. bila raya jadi homestay keluarga besar kami, ada yg check in ada yg check out.

Akak dah selamat kembali hari Jumaat lepas. Walau dah tak puasa, mengantuk juga memandu sorang2 ni esp bila masuk highway. Sekali berhenti untuk luruskan kaki... next perhentian untuk nature's call.. next lagi terpaksa melelapkan mata juga.. Fawwaz di belakang, turn dia berjaga pula sebab dah tertidur awal2 lagi, waktu masih di kawasan Bota.

Sama juga masa balik ke kampung.. 3 kali juga berhenti sebab sangat mengantuk. Tu Kedah sampai Juru.. lepas dapat tidur di RnR Juru dengan hanya menarik hand brake, tak tukar gear, akak terus lelap.. Dah nak jalan semula baru sedar tak tukar gear tu... bahaya sungguh.

Takpelah... kita lupakan dulu kisah perjalanan raya.. yg sebenarnya rekod raya akak tahun ni paling buruk. Sebab tak jalan ke mana2 pun.. tup2 hari balik sudah menjelang. Tak boleh nak reverse dah.

Hari ni dah mula dengan kek pertama.. tempahan kek chocolate moist oleh Pn Ros dari Kelantan utk surprise ibunya di IPD Kubang Pasu. First time la akak meneroka ofis2 di IPD tu.. Berlayer2 nak masuk ofis.. layered macam kek2 akak jugak. Tak jumpa orang, main terjah je... Dari tingkat 2 ke ke tiga dan bilik ke 3, baru jumpa empunya badan.. hihi. Terima kasih ye Pn Ros...


Yang selebihnya kek2 masa hari raya.. ada lagi, tapi malas la pulak mokcik nak tepek sini.. hehe

Yang atas ni pulak kek carrot walnut tempahan akak sepupu masa raya...

Yang ni kek sponge rainbow untuk Qisya Inara, anak buah akak.. sempena hari keluarga kami sekali pada Raya ke-2


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...