June 17, 2014

Oven oh Oven...

Semalam, akak tiba-tiba dapat angin rajin. Tangan ni tiba2 teringin nak mencuba resipi yang dah lama tersimpan kat message FB, dari adikku Liza a.k.a Ija. Angin rajin tiba akibat dari satu kekecewaan yang tak perlu ditulis di sini. Takut ada yg terguris hati atau sampai menyampai... ehehhh... macam berat je ye. Idak berat mana, tapi ada sangkut paut dengan perniagaan sepi akak lerrr...

Walau sedikit kembang, tapi chocolate chip cookies yang resipi asal dari Cik Wa yakni kakak kepada Ija, amatlah sedapnya. Pasal apa kata sangat sedap? Sebab tester akak bernama Fawwaz tu boleh ngam dengannya. Tak reject macam selalu. Hebat tester akak tuuuu.... :D

Hari ni dapat beberapa order.. Tapi baru nak siapkan kudapan untuk kawan2 dan cikgu Fawwaz esok, oven dan blow out. Zzzz.... tap! Teruih mati chekkk... Mujo bukan nak siapkan order sesapa lagi. Opps.. baru teringat order blueberry cheese tart yg masih kuabaikan. Setelah disiasat, rupanya socket kat dalam tu dah hangit dan cair. Over heated la tu.. Duk pikiaq jugak, camna boleh melt sebab patut ikut plan elektrikal, kat situ pasang ppoint utk 15A. Bila tengok manual, rupanya 20A. Terkejut abe. Besar tu, 20A. Esok nak kena tanya kedai le... Rubine oh Rubine... baru ku nak puji yang pakai ang ni amatlah bestnya. Cuma sedikit sempit dari oven Zanussi lama ku.

Tepuk dahi...

Kali ni tak dapat share resipi.. bcoz ini biz adik2 I.. ;)

My tester....
Dah masuk bekas ni terus rasa nak jual... haaaaa gitu!!!

Inilah kisah sebenar entry ni... oven akak yang belum tau untung nasibnya dalam sehari dua ni..

Tak jadi bakor kukis... terus merajinkan diri trim rumput pakai gunting ni. Nampak gaya abeku lebih suka kalau akak buat kerja ni dari yg lain... layan je lahhh

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...