December 13, 2013

Tempahan Kek dan Kisah Hari Ini..

Sejak akhir2 ni, terasa kemalasan melanda untuk duduk di depan netbook comel ni. Selain menjadi port utama En Fawwaz, bakal IT expert tu... hihi! Agaknya sebab dulu mengandungkan dia akak masih kerja di Cybersecurity tu.. yg macam2 kepala IT experts ada. Akak je dulu duk kira bajet yg tak cukup2 :P

Adalah beberapa percubaan buat entri tu.. tapi tak pernah siap. Jadi duk selamanya dalam draft tu...zzzzz. Malam ni akak cuba juga mengaktifkan jari dan otak, walau dah mula rasa mengantuk. Maklum, sejak semalam akak ni on the move je. Tak dalam rumah, kat luar sanun.

Semalam siapkan tempahan kek customer dari jauh iaitu KL. Tapi kampungnya di sini. Pn Noor order kek RV dan snow cheese. Untuk makan dan hantaran pertunangan. Akak ni bila dengar perkataan hantaran risau juga. Maklum, masih tak cukup kreatif. Rasa kecik je bila tengok orang2 lain yang ramai sungguh bisnes kek. Cantik2 deko dorang. Tapi takpelah.. akak buat yg termampu namun penuh kasih sayang. Hanya untuk customer yang tak cerewet. Sebab kalau cerewet, hasilnya pun selalu tak memuaskan semua pihak. Tau tau kot2 ada link.. kekadang memang rasa susah sangat nak siapkan sebiji kek.

Kek tadi... Alhamdulillah, Pn Noor kata sedap dan cantik...

Snow Cheese Cake
Red Velvet
Kemudian neighbour order RV tanpa color lak... So, akak kena tukar namanya kepada brown velvet la kalau gitu. Selain tu nak frosting cream cheese yang tak penuh atau sikit2. Jadi akak siapkan ala2 je lah.. Sebenarnya plan nak buat 4 segi supaya boleh dipotong cantik macam kek opera. Tapi akak lupa, buat bulat juga..


Siap 3 kek tu, badan pun rasa sakit2 uratnya. Macam nilah dah jadi nenek ni... huhuhu! Tapi pagi tadi tenaga masih ada untuk tolong sikit hal ehwal rumah baru kami. Tengahari lepas layan makan insan2 balik dari solat Jumaat, terus akak merempit ke Jakel. Ambik langsir yang dah siap. Cantik jugalah.. sebab akak bukan pandai jahit sendiri. Nak pilih kain pun tak pandai. Memang fail sikit bab2 langsir dan perhiasan rumah ni. Sempat juga scan perabot kat Courts yang tak jauh dari Jakel tu. Macam suka je.. Tapi cerita kat abe, macam mendatar je response dia... kekeke.

Nantilah.. dah siap apa yang patut boleh tempel sikit gambar langsir pilihan akak tu. Tadi dah gantung hat bilik Fawwaz. Mula tu rasa tak puas hati sebab terlalu lembut warnanya sampai nampak ngantuk je bilik tu. Bila malam tengok sekali lagi, terasa cantik pulak. Sesuai untuk budak yang beremosi tak tentu ni rasanya. Cuma nanti mungkin boleh letak accessories sikit untuk ceriakan bilik purple lembut tu.

Apa2 pun, baru 3 kali masuk Jakel. Akak kagumla... Meriah orang duk tarik kain sana sini. Akak siang2 angkat tangan bila di usher oleh pekerjanya. Selain tak pandai jahit, akak juga tak pandai memilih.. dan kurang bernafsu tengok kain. Akan beli bila perlu je. Takda saja2 nak beli tanpa perancangan... La ni, apa2 pun suka beli online je. Senang nak pilih walau terhad.


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...