September 22, 2013

Kek Rainbow, DC dan Pasar Malam

Cousin akak order kek rainbow dan durian crepe. Tapi, agak merata akak cari durian dari petang Khamis (Kepala Batas - Jitra) hingga ke petang Sabtu di pasar malam, tak dapat durian. Memang bukan musim kan.. Tak macam hari tu. Lagi satu, benda kalau kita cari last2 minute, memang selalu buat hal..huhu! Jadi, tak dapatlah buatkan DC tu hari ni...

Malam ni lalu pasar malam Jitra, jumpa pulak.. Terus minta hubby turun belikan. Akak lak tunggu dalam kereta sebab takde parking. Lepas tu, akak buat aksi stunt kat pasar malam tu. Sebab akak bawa kereta meredah masuk ke pasar walau tak yakin boleh lalu ke tidak. Sebabnya akak silap adjust timing, bila nampak abe dah bawak durian tu akak jalan ke depan. Rupanya dia singgah stall buah lain pulak. Ada pulak sebuah lagi kereta kat belakang duk follow. Orang kat situ dah toleh-toleh kat akak. Nampak sangat kami dua kereta ni tak pernah ke pasar malam tu. Nasib baik abe perasan dan selamatkan keadaan... kikiki!

Inilah kek rainbow versi span yang akak dah pass kat Kak Ros. Dia siap2 minta belah dua, sebab setengah lagi nak bagi adiknya.
 


Esok nak buat Japanese cheesecake pulak! Khas buat rumah sendiri... :)


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...