Pages

September 29, 2013

Kek Pelangi di Kala Hujan..

Hari ni bumi Jitra hujan hampir disepanjang hari.. Walau ada henti-hentinya dan adakala matahari macam nak muncul, menjelang petang hujan agak panjang. Membuat Fawwaz anak bujang akak kebosanan sebab TV tak boleh pasang. Biasalah Astro tu... hujan lama sikit, terus 'services currently not available'. Nak pergi main kat rumah baru pun tak boleh. Terperuklah dia kat dalam rumah.. Terpaksa mak biarkan dia mengadap game dari petang sampai malam sebab mak sibuk siapkan kek.

Inilah hasil seni tangan akak dimalam yang sejuk ni. Mendeko di bawah kesamaran lampu ala2 chandelier tapi cuma 2 mentol yang hidup. Hat lain dah meletup! Bukan terbakar lagi.. huhu...! Tahankan aje sebab bukan akak pemilik itu lampu... :P


Sebenarnya ini idea spontan selepas selesai je melepa cream. Bila tengok kat bekas, cream tu dah nak habis dan malas nak memutar lagi. Rupa-rupanya ada yang suka dengan idea ni... kikiki! Tau jelah, walau dah setahun agak aktif membuat kek, skill akak masih letak kat laut. Peluang belajar pulak belum ada.. Takpelah, bior simpan dulu ye... :D

Tuan punya kek ialah Datin Dyuhiza atau nama manjanya Dyu. Kawan sekolah akak yang sekarang duduk di Kelantan. La ni dia kursus di IAB Jitra. Kursus cikgu berpangkat kaedahnya.. Jadi ambil kesempatan mengorder kek... TQVM in advance Dyu!!! Esok baru nak hantar... :))


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...