June 15, 2013

Tempahan Red Velvet Cupcakes


Mula2 akak nak bagi sedikit testimoni tentang kek harijadi Fawwaz semalam. Serious sedap!! Semalam tak berapa berperasaan sangat. Mungkin penat dengan aktiviti surirumah sepanjang hari. Tapi kejap tadi, masa Fawwaz request, akak ni rasalah sikit dia punya tu... ahhhh!! kok enak banget... hahaha! Puji kek sendiri..

Pagi harini pulak, bangun2 tido akak dah keluarkan butter dari refrigerator.. Sambil minum nescafe, sambil baking cupcake merah.. Masa panas2 tu, perghh rasa dia..!! Letak pulak cream cheese yang sejuk.. hulalaaa!!


RV cupcakes ni jiran sebelah yang tempah. Pastu beli karipap frozen sekali. Inilah jiran yang akan menjadi mangsa akak seterusnya.. Bukan mangsa apa, tapi mangsa untuk bantu makan hasil ujikaji akak..hihihi. Jiran, kalau terbaca jgn marah naa... Ipar duai, anak2, sepupu, menakan suma jauh.. Takat 10km tu pun dah kira jauh nak pas2 kek ujikaji ni.. Apa punya malas la mokcik ni nak bertandang umah orang kan..

Inilah hasilnya.... terima kasih daun keladi ye Su!! Kali ni buat bunga topping pesen lain sebab dah cemuih dgn yang putar2 dan rosette. Pakai nozzle lain lah pulak, bior nampak seksi kek tu.. ;)



TIPS:
Ada kawan bertanya, camna kek RV akak nampak moist.. Sebenarnya akak pun tak pernah rasa hat orang lain buat kecuali yang adik beli kat Just Heavenly tu, kalau tak silap. Akak cuma pastikan guna butter Anchor dan ayak bahan2 tak kurang 2 kali. Kalau dengan butter SCS tu pun akak tak berapa serasi. Masa kat Bahrain dulu akak suka guna Golden Churn, memang sedap. Cuma bila pernah jadi isu, akak terus tak pakai, selain butter tu mahal sikit... :)


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...