June 14, 2013

Happy Birthday Fawwaz..


6th birthday superhero akak, Ahmad Fawwaz.. Walaupun dia tak sedar harini adalah hari istimewa dia, ummi tetap cuba menggembirakan dia dengan sebiji kek yang menjadi kegemarannya. Kalau boleh nak sentiasa ada kek coklat dalam rumah sebab bila2 masa dia akan bertanyakannya. Selain kek, makanan kesukaannya ialah pasta, specifically macaroni cheese dan spaghetti carbonara, pau, donut, karipap umi..
Jadi, semalam mak pun jadi midnite baker. Siang hari tak sempat sebab macam2 agenda kalau ada en abe ni. I follow je lah... Patut malam ni pun nak baking, tapi tak jadi. Tak larat. Esok pagi je lah... hehe!

************
Rahsia di sebalik sebiji kek... :D
chocolate cake + cream cheese + choc ganache + Strawberry choc
Semua kegemaran Fawwaz, dan dia makan hampir 1/4 bhg...

  

Birthday boy.. satu2nya pengarang jantung akak.. Masa duk cari2 gambar, baru kusedar banyak gambar masa dia baby dah takde. Hilang bersama laptop lama yang rosak dan tumbdrive yang corrupted. Mujur ada sikit2 kat memory card kamera lama. Sedih rasa  hati mengenang gambar2 waktu dia sangat chubby dan comel dulu... Masa kami duk merantau.. Harap2 pernah burn kat CD.. nak kena carilah pulak dalam kotak2 tu... huhuhu.

Semoga anak ummi dan abi menjadi insan soleh dan berjaya... dan sentiasa berjuang demi agama...
  

 Kad ni pun mak simpan lagi... buat kenangan... akak borong induce, vacuum dan forceps sekali.. pastu baby masuk incubator, dah keluar kuning pulak... berlama2 dalam spital sampai doktor kesian bil dah banyak, bagi keluar dan bawa ke klinik kerajaan.. huhu :)

taklah berat sangat kan masa ku preggie... 61.5kg.  Lepas pantang terus selim.. eksen kan!  :P


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...