Pages

July 25, 2011

Ice Blended Neslo Cappucino

Fanasnyerr bumi Arab masakini... Kalau tengahari tu, walau duk dalam rumah yg ada aircond (dapat pulak a/cond di living room ni bocor compressor nya!), terasa juga kekeringannya.  Kejap2 nak minum... harap2 puasa nanti tekak ni tenang.. InsyaAllah.. Yang pasti peak summer ni, suhunya melebih 40C.



Bila tengok gambar ABC rakan fb di M'sia, rasa teringin sangat... Maka ter'realisasi'lah (apo punyo bahasa?) ice blended nih.. Cilok sikit2 idea kak jee dari blog dapur kak jee.  Sebab aisnya cuma se'toit', maka dapatnya pun setoit la... janji sedap dan lega di tekak.  Tapi lepas tu nak minum dan minum lagi la... Harus kena beli kiub ais bebanyak sikit nanti... :))

Bahan2:

Ais kiub - yg ada cuma 2 bekas tu je..
1 peket milo ais kool 3 in 1
1 sk nescafe
1 sb cappucino 3 in 1
3 sb susu pekat (next time kurangkan ke 2 je)
1 peket kecil susu cair (dalam 1 sb je kot..) - boleh lebihkan kalau nak lemak lagi

Cara2:
- Masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan blend sampai halus.
- Tuang ke dalam gelas dan hias dengan whipped cream dan chocolate dressing (akak tak letak sebab tak mo lah heavy sgt kalori tu...)
Iyanya pasti akan lebih menarik bila disalut cream ye... wah wah wah!!! Tambah lagi 1/2 inci ukuran badan ;P

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...