Musim sejuk macam nih memang best kalau dapat hirup sup panas2... Tak kiralah, sup ayam, sup cendawan, sup tomato atau sup jagung macam yg saya baru buat ni.. Mudah dan cepat!!
Bahan2 (utk 2 org je..):
1 cawan creamed corn atau jagung manis dlm tin
4 cawan air
1 butir telur
1 sudu tepung jagung + 2 sudu air
1 ketul kiub ayam
* kalau nak tambah garam sikit pun boleh.. dalam secubit je
Cara2 :
1) Masukkan jagung, stok ayam dan air ke dalam periuk dan didihkan
2) Masukkan pula bancuhan tepung jagung, kacau..
3) Akhir sekali masukkan telur yg telah dipukul... kacau sup tersebut hingga mendidih... dan angkat
Bahan2 (utk 2 org je..):
1 cawan creamed corn atau jagung manis dlm tin
4 cawan air
1 butir telur
1 sudu tepung jagung + 2 sudu air
1 ketul kiub ayam
* kalau nak tambah garam sikit pun boleh.. dalam secubit je
Cara2 :
1) Masukkan jagung, stok ayam dan air ke dalam periuk dan didihkan
2) Masukkan pula bancuhan tepung jagung, kacau..
3) Akhir sekali masukkan telur yg telah dipukul... kacau sup tersebut hingga mendidih... dan angkat
Makan dgn naan ni pun best juga...
No comments:
Post a Comment