Pages

April 18, 2016

Kek Rainbow dan Brownies Hantaran

Alhamdulillah.. bestnya rasa bila bumi dibasahi hujan. Dah 3 hari hujan di kawasan akak ni. Walau tak lebat, mampu menyejukkan sedikit suasana malam. Tapi malam ni agak hangat sikit la.. Kena juga pasang aircond awal2.. seawal anak bujang akak tidor pada pukul 9 malam.

Cerita tentang projek minggu ini.. Yang pertama ialah BROWNIES untuk hantaran bertunang. Kadang bab untuk hantaran ini end up dengan akak sendiri rasa bersalah ke apa yaa.. Sebab akak selalu stuck dengan saiz dulang atau kotak yang disediakan. Kebiasaannya, customer ada pelbagai pilihan. Samada menyediakan sendiri bekas atau menyerahkan bulat2 pada akak. Akak paling senang kalau depa dah siap2 bagitau saiz atau bajet. Lagi suka kalau dah tunjuk gambar deco macamana depa mau, so akak just copy paste jer.. hehe. Kalau takda semua tu, akak akan carikan.. kalau sempatla. Kadang terpaksa merempit ke Alor Setar dan patah ke Jitra kalau tak juga dapat barang. Maklum, pengetahuan akak ni bukan luas nak cari lubuk mana nak cari sesuatu barang tu..

So, inilah hasil BROWNIES HANTARAN simple akak minggu ni. Terpaksa kecilkan saiz ke 7 inci (standard 8"). Sebab kotak comel yang ada tu je akak sempat grab dari kedai. Terima kasih Cikgu Huda atas kesudian meng'order'.



Projek kedua ialah KEK PELANGI aka RAINBOW yang dah lebih setahun akak tak buat dengan alasan bercuti. Memang ada kesan sikit la kan.. Kek span akak tak berapa naik haritu hihi.. Tapi sebab bukan untuk jualan tak mengapalah. Yang ini merupakan sumbangan bagi pihak anakanda yang meraikan sambutan hari jadi bersama kawan2. Mereka sambut secara jamak untuk 1 tahun terus. Memandangkan mak nak buat pulut kuning tak siap2, dapat sediakan sebiji kek yang ceria pun jadilah ye.. huhu. Alhamdulillah, semua orang suka... Jadi lepas ni boleh la akak buka balik tempahan untuk kek span rainbow pada siapa yang sudi.


Filling dan frosting menggunakan cream cheese yang sodap.. lemak manis gitu!


Boboiboi Ahmad Fawwaz sedang menerima hadiah hari jadi.. langsung tak pandang kiri kanan, laju je naik turun pentas... :D


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...