January 2, 2016

Personal Class.. :P

Hari tu punya cerita..

Tiba-tiba adik ipar menyuarakan hasrat nak belajar buat blueberry cheese tart. Kebetulan akak pun tengah free la jugak.. terus setuju. Maka jadilah my first personal hands on class.. Cuma sebab dah lama tak buat, hilanglah sikit skill nya. Dah habis kelas dan 'student' dah balik baru rasa tart tu.. rupanya kurang rangup.. ehehh jadikle le ajaran sesat! Tapi rasanya yang indah tu buat akak terpaksa bercita-cita nak buat lagi. Lama sangat tak makan kott..

Pagi tadi sempat la jugak berekspremen dengan resipi tart yang lama dah di ruang maya dan tak pasti akak pernah try ke tidak.. Guna majerin instead of butter yang selalu akak guna. Tunggu saat rajin pulak nak buat filling nya..

Kejadian sesudah siap dibakar..

Tunjuk tangan dia je... hihihi.

Habis belajar, order carrot cake walnuts pulak.. T.Kasih yeee!!

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...