Pages

May 13, 2015

REZEKI

Alhamdulillah...
Masih dimurahkan rezeki.. dari pelbagai bentuk. Syukur ya Allah..

Malam ni rehat sikit sebab dah terlampau penat. Siang tadi akak jadi terhoyong-hayang macam duk atas kapal titanic... hihi. Tak tau pasal apa.. mungkin malam semalam tidur terganggu + keletihan tapi tak dapat rehat sepenuhnya. Fawwaz asyik menggelisah tidurnya membuat mak ikut sama gelisah.

Ikutkan level kesihatan ditahap baik. Semalam dah ambil result ujian darah di Klinik Kesihatan. Alang2 tak bekerja, bior cari perkhidmatan percuma dari kerajaan. 3 minggu ke 1 bulan baru boleh tengok. Belum kira step2 di klinik dalam nak dapatkan result tu.  Kena estimate berjam2 kat situ. Macam akak sampai situ pukul 9 lebih sikit, keluar bilik doktor pukul 11 lebih.. hahaha! Mujur2 tak darah tinggi...

Alhamdulillah semua bagus kecuali kolestrol yang masih tinggi.. betul2 atas lepas border. Tapi yang sebenarnya dah turun la tu.. Cakap kat doktor ikut history dah kira turun tu sbb pernah mencapai 7 bacaan kolestrol akak. Jadi doktor pun percaya. Tanya camna akak buat. Akak cakaplah minum jus delima.. So, doktor tak bagi ubat.. suruh ekstra jaga pemakanan je. hehehe... legaa no!! Selain jus delima akak jaga penggunaan minyak masak dan kurangkan seafood macam udang sotong tu.. Sotong memang dah tak pernah beli. Udang pun beli untuk cucoq ja.. Untuk lauk jarang teringin kecuali bila balik kampung..  Sejak kecik memang udang tu lauk rasmi kat kampung.. buat kari.. perghh!

Antara rekod untuk beberapa tahun ... the highest n lowest... tapi ada yg lower lagi cuma takda rekodnya disimpanan

LAIN CERITA

Hari ni akak siapkanlah 6 kg SAMBAL GORENG.. Tapi macam akak kata, penat sesangat.. sampai rasa nak tanggal tangan kanan ni haa.. esok je lah packing nya. Esok pulak kena hantar Fawwaz ke terapi dulu, baru ke sekolah. Pastu nak amik stok tempe.. Makna kata esok laaagii busy. Belum kira sekor ikan siakap yang menunggu utk di stim tu.. hehe! Abe kita jarang ada di rumah.. Bila ada tu, tenaga kita kena extra untuk ambil order domestik. Jadi kalau boleh, taknak buat urusan business masa dia ada. Bila dah semakin tambah umur ni akak mudah stress.. Sebenornya azalinya pun memang begitu... huuh.


PERHATIAN:

Sambal goreng cik siti mungkin tak sama dengan sambal goreng lain terutama yang datang dari arah Selangor. Saya dah ubah ikut citarasa saya dan beberapa pelanggan yang sudi bagi input. Kalau anda TIDAK BERPUAS HATI boleh dipulangkan semula atau refund dari saya. Yang membimbangkan saya jika masih rangup di tangan saya, tapi sampai ke pelanggan berubah pula. Jadi, jangan segan hubungi saya untuk sebarang komplen. No hp saya 019 2240325 ya.. :)


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...