September 11, 2014

JALAN JALAN PADANG BESAR

Sempena cuti UPSR yg cuma sehari untuk Ahmad Fawwaz, abi ajak jalan2 PERLIS.. Mak pun terus terfikir akan Padang Besar yang belum pernah jejak lagi walau dah makan tahun duduk di sini. En Abi sebenarnya nak bawa kami pi Taman Ulaq dan lain2. Aiyakkk.. dengar ular je, nanak nanak mak cakap... Dahlah masa tu hujan sedari pagi.

So, atas cadangan mak, dapat juga pi Padang Besar. Ajak kak ipar sekali.. Sebab sejuk, terus terbayang tomyam dalam kelapa yang kak ipar duk sebut2 sedaaapp... hihi.  Ni lah dianya.. Alhamdulillah memang sedap. Pedas pun tak mencengkam.. Memang dah lama tak makan tomyam sedap lagi pedas sejak duduk sini. Dulu masa duk KL akak selalu beli kat dalam area flat Sri Rakyat di Bukit Jalil. Memang boleh berasap2 telinga... tapi nak lagi dan lagi.

Harga tomyam campur macam ni RM20. Ada extra kuah dia letak dalam mangkuk lain.



Order ni je.. selain steamed siakap yg belum sampai masa gambar diambil dan 2 set roti bakar untuk Fawwaz. Lepas tu akak order cendol yang tak menepati rasa... huhu

Nak makan sedap kena pilih hat kerusi meja hijau.. pesan kak ipar ku.. :D


Bersama tuaian.. hehehe.
Gumbira dia...


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...