Pages

May 6, 2014

Red Velvet Untuk Cikgu

Petang semalam siapkan sebiji red velvet yang ditempah Pn Rosniza, seorang guru untuk rakan2 seperjuangan yang bersara.. Baru kejap tadi empunya kek datang mengambil. Kek RV akak kebiasaannya bersaiz 8 inci dengan 3 layers. Tapi atas permintaan, akak jadikan 10 inci dengan 2 layer sahaja dengan berat lebih 2kg... Terima kasih daun keladi lah ye... sebab sudi order dari akak yg macam biskut ni... hihihi. Baru nak tanam semangat nak baking balik.



Sejak balik umrah ni, badan tak cukup fit lagi. Batuk semakin menjadi2 dan kadangkala selsema. Suara pun dah naik parau. Nak kena cari tukang urut tradisional juga rasanya. Yang pandai bab2 urat. Walau akak dah agak biasa dulu dengan cuaca di Bahrain, kat Mekah dan Madinah ni mungkin sebab debu pembinaan dan aktiviti keluar masuk bilik. Badan memang tak terbela sebab nak mengejar aktiviti ibadah yang teramat singkatnya rasa.. Kalau tak, akan terasa ruginya. Sampai sekarang akak selalu termimpi2 dalam tidur suasana di sana... Moga2 dimurahkan rezeki sekali lagi untuk ke sana menjadi tetamu Allah...


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...