September 14, 2013

Mee Bandung Muar

Alhamdulillah... Dapat juga makan mee bandung yg diidam. Walau tak setara dengan yang dulu selalu saya makan di JM Beriani, atau food court Tesco Puchong dan Carrefour Subang Jaya. Itupun zaman dulu2 sebelum ada Fawwaz. Tak tau ada lagi ke tidak hat yg kat food court tu. Tapi kat JM Beriani, confirm ada lagi... Rindunya daku akan Kuala Lumpur. Tiba-tiba la kan... :P

Semalam petang, lepas hantar cousin beli tiket bas, singgah kejap kat JM Frozen. Asalnya nak beli benda lain. Tapi ternampak paket kuah segera mee rebus jawa dan mee bandung Muar. Akhirnya pilih le mee bandung. Rasa dulu.. Sepeket RM6.

Inilah rupa dan hasilnya... Boleh laa... buat ubat rindu  :))


Nak kena double sukatan baru dapat yg pekat macam gambar atas. Second time buat betul2 ikut sukatan jadi cair dan kurang rasa... :)


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...