February 14, 2013

Kek Coklat Kukus Khalijah

Hehehe... Panjang nama kek ceklat ni. Asal namanya lain. Akak dapat resipi kek ni dari page "Buku Resipi". Dan pengirimnya ialah Khalijah (sebagaimana yg tertulis di buku nota comotku). Tapi kalau tak silap dia tulis untuk kek coklat yang ada karamel. Disebabkan akak tak berapa suka karamel (tu sebab takde post  pasal sebarang kek karamel), akak ambik bahagian kek coklat dia je. Kat gambarnya tu nampak yummilicous banget!!! Dah memang betul pun...

Malam ni nak boh gambar je. Esok kalau rajin, tepek resipinya. Nak kena search dulu link dia... Ni tgh maleh.. :P

Satu adunan dapat 3 bekas plastik ni.. 1 bekas dah di faraid kan. 1 bekas tinggal separuh. Lagi 1 bekas tunggu masa untuk di faraid jugak...

Moist dan sedap!!

Setakat ni, resipi ni sama baik dengan resipi yg akak selalu buat utk ala Russian B&W tu. Cuma kuantiti adunan dia kurang sedikit... Tak guna mentega, tapi guna minyak. Telur pun lebih sedikit...

2 comments:

Anonymous said...

salam,

teringin nak cuba kek kukus ni...nampak sedap sagt... boleh beri resepi?? :) rdimple

Cik Siti Abu Sujak said...

Waalaikumussalam..

Resipi ada di sini.. http://airtanganku.blogspot.com/2013/02/resipi-kek-coklat-kukus.html#.UkQIudKkzWM

Cuba ye! :)

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...