Pages

September 15, 2012

Tempahan Minggu Ini - Kek & Kuih Frozen

Minggu ni boleh katakan agak sibuk.. Alhamdulillah dengan rezeki yg Allah lorongkan.  Perlahan-lahan saya menyiapkan tempahan karipap dan pau frozen sedari minggu lepas.  Ambik order 3 orang dulu untuk frozen foods.. Yang lelain, sila tungguuuu... huhu.  Bila penguli ku mula buat ragam, rasa lemah sikit semangat. Nak siapkan yg haritu terpaksa guna tangan.. ohhh lama tak buat kerja2 gini..

Utk frozen foods, Anie dapat 9 pek pau dan 1 pek karipap. Tati pulak dapat 10 pek karipap, 7 pek pau dan 2 donut.  Akhir sekali adikku Wa dapat 1 pek karipap, 2 pau dan 1 donut.  Saya selalu lupa nak ambik gambar... Yang ada ni ambik dari FB Tati... Alhamdulillah, lega bila dengar mak pak dan anak beranak suka sebab lembut dan sedap. Akak laaagi suke!!  Additional atas kegembiraan saya dapat borak tak hengat dengan Ani dan Tati di meja bulat akak tu..

Masa Ani dan Tati datang saya sempat masak dan hidangkan yang ni je.. Punten, sambal kering udang geragau, rendang ayam, kek dan air asam boi limau kasturi.  Tati puasa sebab anaknya masih periksa UPSR,  jadi hidang sikit2 je untuk Ani.. hehe.
Cerita KEK pulak....

Berjaya siapkan RV yang ditempah Shima untuk birthday kakaknya. Lepas tu Walnut Carrot Cake untuk Kayal, kawannya dia office.  Dua2 ni diambil pada Jumaat semalam.

Red Velvet 

Carrot Walnut

Petang tadi pula Kek Rainbow telah diambil oleh Hafiz, officemate Shima juga.. Wahhh!  Satu ofis jadi customer akak... Suka tau!!


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...