Tiba2 teringin lempeng kelapa ni... padahal seumur hidup tak pernah makan. Ala2 pelik kan..? Yelah, arwah nenek tak pernah buat rasanyaa... atau akak yg lupa! Selalu kalau adunan mcm ni dijadikan jemput2 adalah.. maksudnya digoreng.
Berpandukan pengalaman org2 yg biasa makan, the best match ialah sambal tumis atau kari ye.. Jadi, akak buat sambal tumis jelah... cepat siap sementara en abe nak balik ni.. Nak tulis resipi jugak ke? Boleh lahhh...
1 cawan tepung gandum (saya guna cawan beras tu ha..)
1 senduk nasi kelapa parut
1/2 sudu kecil baking powder
Sedikit garam
1 cawan (lebih sikit) air
Cara2:
- Adunkan kesemua bahan hingga sebati, biarkan sekejap dan goreng atas pan atau kuali pun boleh.. Rata2kan ye biar nipis sikit... bila dah masak sebelah, balikkan pula...
Sambal tumis bilis yg senang dan cepat membuatnya...
No comments:
Post a Comment