November 24, 2010

Bayam Lemak Tumis


Dah lama tak meng'update' ini blog... Sejak raya korban hari tu, amat busy ler.. 4 hari di Dubai, pastu tinggal beberapa hari nak balik M'sia..  Nak memenuhi permintaan customer dan macam2 le..  Masak pun ala2 jer sejak balik dari bercuti hari Ahad lepas..

Sayur bayam kat atas tu.. alaaa biasa2 je.  Cuma mungkin sesetengah tak biasa letak jintan manis.. ada sikit lain pada rasanya, lg sedap...

Bahan2:
Sayur: Bayam & labu
Perencah:  Bawang merah, bawang putih, cili padi, udang kering, jintan manis dan garam - tumbuk semua
Lain2:  Santan, serbuk kunyit (atau kunyit fresh), udang basah dan minyak untuk menumis

Cara2 - macam biasa laa...heheh!  Tumis perencah, dan masukkan bahan2 yg lain...  isk!  Apasal lain macam benor malasnya hari ni nak tulis...  :(



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...