March 30, 2009
Kek Coklat Kukus
Dapat resipi ni dari Myresipi.. Senang dan sedap...
Bahan2:
2 cawan tepung Bluekey (self raising)
1 cawan gula ising
1 cawan susu pekat manis (creamer manis)
1 cawan milo
1 cawan serbuk koko vochelle
4 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan air panas
Cara2:
1) Masukkan semua bahan dalam bekas/mangkuk
2) Kacau dengan sudip atau senduk kayu ke... guna tangan je!
3) Bila bahan2 dah sebati, tapis adunan supaya hasil lebih halus dan cantik (kalau malas, tak tapis pun takpe).
4) Didihkan pengukus dan kukus dalam 40 minit...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Setelah beberapa kali tertangguh, petang tadi akak merajinkan diri menguli secara manual 1/2 adunan pau yang menjadi favourite anak bujang a...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Masa nak pergi market pagi ni takde lah perancangan nak beli ikan pari. Tapi bila duk meninjau pelbagai ikan kat situ, terutama ikan kembung...
2 comments:
electric steamer tu pun nak kena didih kan ker?
ke boley terus masuk? tengok tu... I have one myself tapi tak pernah nak guna sangat sebab macam ada bau halia... asyik steam ikan je...
Didih kan dulu dlm 10 mins ke.. pastu letak & tinggal je.. Kalau rasa mcm tebal je steam dlm 50 mins. Takpe, kek coklat perisa halia la la la la...
Post a Comment