Baru je cuba one recipe yg simple dan sedap..
Bahan2:
250 g cream cheese
200 ml plain yogurt
1 sudu besar jus lemon
90 g gula
2 butir telur
3 sudu besar tepung gandum
Cara2:
1. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan putar sehingga menjadi krim
2. Bakar dengan kepanasan 170 c selama 45 minit. Setelah 30 minit, tutup permukaan kek dengan aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
3. Setelah masak boleh disimpan di dalam peti sejuk semalaman untuk kesedapan yang lebih
note: Boleh juga letakkan base daripada biskut digestive yang dihancurkan dan ditekan dalam acuan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Semenjak dua menjak, seronok rasa buat menu ayam panggang ni. Ini kejadian beberapa hari lepas atas permintaan en abe. Paling kelakar, Fawwa...
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesuatu yg viral sedang dikesan di media sosial terutama di Instagram geng baking 😁😘 Maka ai yg tengah mengidam itu dan ini terus terpen...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
2 comments:
Wah ti... aku memang suka makan cheese cake especially yg ada blueberry or strawberry toppings mcm kat secret recipe tu.
Setkt ni aku biasa buat muffins je ngn coklat kek... dah ada resipi ho ni boleh e aku try buat cheese cake lak...
mmm...yummy!
Buat la mima... resipi ni sedap la bagi aku. Yg penting, bahan2nya x keterlaluan. Ko kasi topping blueberry sure terangkat..perghh! Camna nak kurus? ha ha ha...
Aku lak baru nak belajar buat muffin..
Post a Comment