November 7, 2008

Cheese Cake

Baru je cuba one recipe yg simple dan sedap..

Bahan2:
250 g cream cheese
200 ml plain yogurt
1 sudu besar jus lemon
90 g gula
2 butir telur
3 sudu besar tepung gandum

Cara2:
1. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan putar sehingga menjadi krim
2. Bakar dengan kepanasan 170 c selama 45 minit. Setelah 30 minit, tutup permukaan kek dengan aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
3. Setelah masak boleh disimpan di dalam peti sejuk semalaman untuk kesedapan yang lebih

note: Boleh juga letakkan base daripada biskut digestive yang dihancurkan dan ditekan dalam acuan

2 comments:

mima said...

Wah ti... aku memang suka makan cheese cake especially yg ada blueberry or strawberry toppings mcm kat secret recipe tu.

Setkt ni aku biasa buat muffins je ngn coklat kek... dah ada resipi ho ni boleh e aku try buat cheese cake lak...

mmm...yummy!

Cik Siti said...

Buat la mima... resipi ni sedap la bagi aku. Yg penting, bahan2nya x keterlaluan. Ko kasi topping blueberry sure terangkat..perghh! Camna nak kurus? ha ha ha...

Aku lak baru nak belajar buat muffin..

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...