January 12, 2018

Tempahan, Kek Baru dan Eksperimen

Assalamualaikum..

Masih belum terlewat untuk akak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2018. Walau masa menulis ni dah 12hb Januari...

Sambil meneman dak Fawwaz menonton Indiana Jones kat TV3 dengan penuh minat. Idokle akak tau kat mana dia menelaah Indiana Jones tu membuat dia hapal benor akan cerita tu..hihihh. Kat youtube barangkali. Padahal selalu check dia tengok katun takpun game dan vlog jer. Jangan yg bukan2 udahh... Kena ketatkan pemantauan.

Hari ni hari santai akak sebenarnya. Membuat akak punya masa di makmal dapur akak yang kian serabut mata memandang tu. Semalam dah bereksperimen dengan KEK NEAPOLITAN versi PJJ dan premium. Pagi ni tinggal perkemas, potong dan posing2 gitu! Ya Allah... puas hati kiranya. Tak rugi melabur RM80 untuk satu resipi.

Lepas tu, menjelang tengahari buat BEGEDIL TAUHU pulak. Ingat nak letak resipi, tapi esok2 je lah... Fawwaz duk sound jer dari sofa tu.

Berbalik kisah Kek Neapolitan yang menjadi kegilaan akak secara tiba2 tu, minggu lepas baru siapkan order dari the one very loyal customer, Fizah. Minta buatkan kek ni untuk anak daranya di asrama dan kawan2 beliau. Jadi, akak pun buatkanlah hat besar sikit saiz 10". Terliur jugak, tapi malas nak buat 2 ketul bagai. Lagi pun kan nak buat ujikaji dengan resipi beli...hehe!

Kek ditempah oleh Fizah.. Saiz 10"
Neapolitan dengan balutan dan filling Swiss Meringue Buttercream.
Kek ni berharga antaran RM120 - RM140 mengikut deko pilihan



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...