September 24, 2016

Cheese Tart vs Mee Jawa

Semuanya pun sodappp...

Perghh.. terpaksa akak puji pinggan mangkuk sendiri huhu!

Cheese tart dengan chocolate filling kegemaran Fizah dan keluarga. Terima kasihlah Fizah sebab tak pernah give order dari akak nih. Tart ni bukanlah berwarna kuning seperti gambar ni. Lighting tu buat warnanya kekuningan pulak. Tak boleh nak tukar dah..huhu! Fizah order 50 pcs specially dedicated untuk anak daranya yang baru lepas UPSR hari tu..



Kisah mee jawa pulak.. Sejak petang semalam akak dah express buat kuahnya. Stok tulang lembu dah memang lama akak simpan dalam freezer. Ada 2 bekas. Jadi senanglah kalau teringin apa2 yang berkenaan. Contohnya, mee jawa nih. Memang perghh.. baru je akak menikmati di malam hari ni. Extra cili kononnya.. Tapi taklah pedas macam gambaran akak terhadap ramen samyang tuuu..hihi.

Lepas ni taulah kalau ada orang datang, apa yang boleh dihidang.. Janji stok tulang ado. Sbb bahan yang satu ni paling kritikal, tak selalu ada di dalam peti ajaib akak.. ;)



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...