May 10, 2016

Brownies Bakar Guna Periuk

Kejadian sedih pada hari Ahad lepas.. dikala akak sedang bersemangat membakar 3 biji brownies untuk Kak Sae yang akak cerita sebelum ni. Dua biji dah selamat dibakar.. Tapi, tang nak yang ke-3 dan akak nak buat size besar sikit, tiba2 TAP! api oven padam dan ada sedikit bau hangit. Baru je nak masuk adunan ke dalam loyang huhuhu... nak nangis ghase!

Tiba2 akak teringat satu post di FB group MAHN.. pasal boleh bakar kek guna periuk sahaja dan kejadiannya amat cantik, siap utk bisnes lagi.. Haaa..apalagi, terus menyelongkar stor cari periuk besar. Maka beginilah kejadiannya.. hehhh!

Cara-caranya :)

Alas dasar periuk dengan tungku.. boleh je nak pinjam tungku dapur hat satu lagi tu ya.. Kemudian baru letak loyang kek di atasnya.  Sebelum tu, panaskan periuk sekejap..
 

Tutup periuk.. Bakar dengan api kecil..

Taraa... walau tak jadi kedutku yg satu ini, tetap masak brownies tu.. macam rupa kek sikit.. Akak dah bagi pilihan pada customer samada nak ambil atau kensel yang sebiji ni... dia suruh juga proceed sebab dah niatnya.. huhu.. bersalah rasa saya nih.. :(

Kejadian sebelum dihantar ke tempat kenduri semalam... menarik dengan kacang2..

Get well soon.... my babe!!! Moga2 cepatlah orang service tu datang rectify...


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...