Pages

March 19, 2016

Juicing... untuk sihat

Alhamdulillah..

Hari ni dah relaks sikit selepas 3 hari berjalan2.. Dah mula terima order untuk hari2 akan datang..

Panas2 ni eloklah bertapa kat rumah je.. Jadi, hari ni akak buatkan jus untuk penyejuk jiwa kekanda.. Jus epal + daun belalai gajah untuk kesihatan.. dan strawberry hasil kajian haritu dah selamat dikeluarkan dari peti sejuk dan menjadi jus yg masam2 sedap hehe!


Potong buah epal - buang kulit. Kalau ikut orang2 jual tu kata 1 biji epal + 20 helai daun belalai gajah
Campur air sedikit dan blend halus... jangan campur gula. Tapi kadang2 akak letak secubit garam bukit bila buat jus buah.. nanti warnanya nampak kekal cantik..
Hasilnya... Selalunya seminggu sekali akak buat utk abe..

 Ni balance strawberry yang akak rendam dengan cuka minggu lepas.. Nampak masih elok walau taklah fresh sangat. Tapi, berbanding dengan keadaan yang selalu dilalui, lambatlah ia jadi 'rotten'..



Belanja selfie masa kat Langkawi.. belakang tu abi tgh pujuk Fawwaz mandi laut... tapi tak berjaya eheh..



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...