Pages

December 15, 2015

Cerita Cuti Sekolah

Assalamualaikum..

Cuti sekolah dah tinggal sekerat tu.. budaknya duk main game je sampai hampir musnahlah netbook umminya nih.. Bila asyik hang je bila dia buka game, baru ummi dapat sambar balik rete ummi ni sebab dia dah beralih arah ke laptop abi pulak. Abi pulak risau ehehe.. padahal abi pun sebelum ni berebutkan netbook ni... entahlah.. tiada daku berdaya menahan mereka... :P

Hari ni mood nak flash back cerita balik kampung. Lepas ni entah bila lagi nak balik.. Abe kito dah siap bagitau haritu cuti penggal pertama takyah balik.. huhuhu. Ciann Fawwaz.. n mak dia! Takpa. Mula2 kita setuju je.. nanti sampai waktu kita hantar permohonan baru hehehe...

Cuti hari tu adik2 akak buat upacara shell out kat rumah mak. Akak cilok sket.. datang-datang terus makan. Tak tolong apa pun. Kan lebih sedap makan hasil airtangan orang lain..kehkeh. Meme boleh buat restoran seafood kiranya tuh. Dah kira pass.. I nak tolong bawakan ABC sedap pun, akak penjual tu boleh lupa nak buatkan dan pegi jalan2 tempat lain. Keciwa I tau!!!

Ada ikan, sotong, udang, ketam, jagung dan lain-lain. Mujo2 takda alergic atau gout. Kalau kolestrol tu boleh scan dan2 tu, tak taula pulak. Akak memang suka seafood tapi sebab kolestrol yang tinggi dalam badan nih, terpaksa akak control sikit. Jadi tak berapa beli dan masak seafood di rumah sendiri selain ikan. Nak makan, kena pegi rumah orang sebab kena jaga hati kononnya.. hahaha! Bunyi macam kedekut la pulak.. Tapi seriously memang kena jaga semua2 tu..


Penuh meja Jepun mak... memang tak boleh habis. Siap tapau lagi..

Out of 17 orang 
 *********************************************

Persandingan anak sepupu di Taiping pada 13 Disember 2015

Habis kenduri dan riang ria cuti, siapkan tempahan sambal goreng.. Tak mampu kederat nak buat banyak2.. setakat 12 kilo shj sekali harung.. Alhamdulillah.  Lepas ni kena tunggu sikit kalau nak order sebab ada projek lain menjelang hujung tahun. Harap2 nya tahun depan akak dapat aktif lebih sikit dengan sambal goreng ni sebab permintaan sentiasa ada.. cuma tuan punya badan tak berdaya. Nak ambil assistant pun akak tak berapa sedia sebab ruang kecil..



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...