October 13, 2014

Semua kek ada cheese...

Ini hasil seni akak untuk semalam dan hari ni... Otak agak jammed, tak mampu nak kreatif sangat. Tapi Alhamdulillah, perjalanan tugas2 baking agak mudah dan smooth. Cuma semalam banyak sangat tugasan lain... Macam biasa, jadi sotong kurita yang banyak tangan. Baking, deko sambil buat kerja2 rumah dan benda part time lain. Kejap ketuk loyang, kejap ketuk keyboard.. pastu sidai kain yg membawa dari pagi siapnya tgh malam... huwaaaa macam ada anak 6! Macamana pun sempat masak untuk abe. Itu yang paling utama...

Customer akak yg tersenarai carta top list minta buatkan kek yg sesuai utk pesakit kencing manis. Buntu juga mulanya sebab kek akak boleh tahan la manis semuanya. Mujur dapat idea snow cheese cake yang manis sedang2. Cream cheese pun setakat manis2 manja (akak ngase laa...) campur lemak masin cheddar cheese tu. Harap2, adik iparnya boleh la makan ye..  Selain tu kawan Ain tumpang order kek rainbow.. Tima kasih Ain..


Kek pelangi kelopak bunga tak jadi... :P



Di bawah ni pulak kek pelangi tempahan Hazliza dari KL. Nak surprise kan kawannya di Jitra ni.. dan akak masih menunggu feedback kawan si empunya kek.. huhuhu! Moga2 ada sinar di hujung hari buat ku si penyimpan kek.. eheheee.

TERIMA KASIH DAUN KELADI sista2 semua... hihi!


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...