August 20, 2014

Kuih... Kuih... Makan.. Makan..

Haha... dah tak tau nak letak tajuk apa..
Saja nak letak juga entri baru kat sini, walau idea dah kering..
Semalam, walau perut meragam tak tau nak kata, kuat juga semangat akak buat kuih koci keledek. My favourite.. dan mudah je prosesnya bila dah ada stok inti dan daun pisang kat dalam peti sejuk ajaib tu.. Inti entah dari zaman bila, tapi keadaan dan rasa masih baik... Daun pisang pun sama, masih ada hijau walau menguning.. rasanya masa bulan puasa, beli kat pasar pagi.. Terpaksa beli seikat besar dengan harga RM2. Tapi betulla kata kakak yg jual tu, kalau simpan dalam petisejuk, dia tahan lama..

Sambil buat inti karipap untuk kenduri selamat adik ipar yang nak gi haji, sambil buat koci.. Makan berdua tak habis.. boleh stock up utk barang seminggu ni... Masuk je dalam chest freezer, nak makan kukus balik..


Tak taulah kenapa muncungnya tak tajam... hehe
 Goreng cempedak + cheese... tapi ada unsur kedukut sket..

 Aiskrim goreng... rangup.. sejuk.. 

Akhirnya, perut pun sesak dan senak...


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...