Pages

January 5, 2014

Sesi Warm Up with BC Tart & Durian Crepe

Lega... hampir keseluruhan barang2 dah akak unpacked.. Tinggal beberapa kotak je mostly en abe punya yg belum terusik.. Tinggal nak masuk perabot2 utama je. Belum ada masa nak melawat kedai perabot pun... La ni masih guna meja makan plastik tu je... hehehe! Hat yang lama semua dah bertukar tuan..

Semalam cuti Jumaat & Sabtu memang akak langsung tak keluar rumah.. Keluar takat sidai dan ambik baju je. So, merajinkan diri kejap. Memandangkan dah terpaksa guna dapur termasuk oven baru, tak bolehlah nak terus buka kedai. Kena tengok dulu sifat oven tu, terutamanya. Setakat ni, Alhamdulillah... oven Rubine tu memuaskan. Tapi akak tak guna lagi untuk bakar kek. Semalam cuma testing buat cheese tart je. So, dah tau level suhu dan masa yang sesuai untuk tart. Harap2 untuk kek pun tak jauh beza dengan oven lama..


Hari kedua kejadian.. sodap sangat tart ni. Kali ni akak guna resipi dari blog Rahel untuk pastri dan juga inti. Airtangan Rahel ni mmg akak admire sangat2.. Sebab buat apa pun nampak cantik dan menawan serta mengiurkan. Tak kedekut resipi dan ilmu. Maka, anak2 murid di alam maya ni pun kena lakukan benda yg sama. Jangan kedekut.

Kalau orang2 belah Jitra ni nak rasa, boleh roger2 ahkak ya... wink wink!


Gambar menggunakan camera 360 ni tak berapa menawan akak. Tak pandai kot... hihi. Masa ni abe pakai kamera akak. Terpaksalah guna tab...

Selain tu buat durian crepe dulu. Abe yang request.. Akak tompang semangkuk. Fawwaz dah siap2 kata "I don't like durian..". Anak omputeh mana suka durian kenn... hado. Sat lagi nak ambik dia dari sekolah, tengok apa dia nak cerita. Pastinya pulang dengan ceria.. Kalau nak pi tu duk zikir "I don't want sekolah" sepanjang jalan...


Jadinya... fridge akak yang dah membesar tu tetap penuh dengan makanan macam zaman fridge kecik. Sesapa nak tolong, marilah datang.. tolong makan. Akak ada banyak lagi projek tertangguh ni. Utk testing oven lagi... :D


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...