November 12, 2013

Snow Cheese Cake

Akak memang ketinggalan bas express.. Bas Ekspress Cosmic dari Jitra ke KL. Hehee.. merapu sudaaa.

Bukan apa, orang lain dah bertahun buat kek snow ni. Dah jual ribu riban. Akak baru je semalam datang seru nak buat. Sebenarnya akak tak berapa minat nak buat sebab akak serem dengan cheese yang bertaburan tu. Walau akak suka cheese, tapi macam selalu akak tulis, akak jaga pemakanan. Hahaha... iyo sangatlah kan!


Seru nak buat ni datang bila customer baru akak nak yang lain dari kebiasaan. Dorang dah cemuih RV.. dah rasa carrot cake & rainbow. So nak yg lain... Jadi, akak terus cadangkan kek yang akak tak pernah buat ni. Tengok resipinya macam simple, lagi susah kek rainbow... lagi cerewet RV. Maka semalam, akak testing dulu resipi yang popular tu.. nak tengok struktur kek tu dulu. OK, dah tau la apa nak dibuat.. Cuma yang merisaukan ni, mixer tetiba meragam. Kalau guna yg tangan punya, tak berapa nak gebu nanti...

Akak buat versi warna warni tapi 2 warna je le.. Nak kena soft color, baru cantik. Sebab asalnya pun color pale tu..




Resipi tu boleh dapat merata-rata kat tanah maya ni. Search je.. tulis keyword. Mesti jumpa resipi yang sama. Tinggal kita nak olah ikut citarasa sendiri. Macam akak ni, letak lemon paste dengan strawberry. Utk lemon paste, letak warna sikit. Tapi next time, akak ingat tak nak letak warna kuning.. biar tang rasa je ada sikit lemon... amacam?

Kalau akak rajin, akak CnP resipi tu kat sini... nak pi amik anak kat sekolah sat.. tata!


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...