July 13, 2013

Cerita Petang Hari..

Macam dah lama tak tulis resepi ye? Hehe... prestasi merosot kaedahnya. Sejak masak masa hari pertama Ramadan, akak belum masak bersungguh lagi. Setakat buat karipap tu, idokle payah bercerita ye.. Memang indah hidup ini. Bila big boss takde, maka mem pun boleh cuti masak. Setakat nak makan sendiri dengan anak yang kadang suka dan kadang tak suka makan tu, apa sangat...

Petang tadi akak pi Changlun. X-officemate masa kat CSM balik kampung. So, akak pun melawatla dia sambil2 nak kurangkan kuantiti kek kat rumah ni.. :P  Sambil2 juga mengupdate kawasan GPS manual akak ni. GPS dalam kepala... Shhhh.. talking about GPS kan, akak n hubby selalu gaduh ngan menda tu.. si waze la, google map la.. Jarang nak follow betul2 direction dia. Ada masa kat Ipoh hari tu, nak cari satu tempat. Mesin tu kata "go straight!". Hubby kata "macamana straight pulak? Tu jalan nak terus ke KL!!". So, kami tak follow laa.. Sudahnya, sesat kejap dekk.. Hadoh!!  :P

Tadi kat rumah Ayu, dapatlah akak rambutan seplastik besar. Sedap.. walau kecik, isi tebal dan sesedap rasa. Lepastu, ayah ayu belikan akak popiah idaman. Terharu sangat.. Cuma sampai la ni belum habis makan. Ada lagi 3 ketul. Esok masa teman abe sahur, harap2 boleh makan lagi... hihi.


Nak bagi anak makan kena buat camni... :)


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...