Pages

October 26, 2011

Roti John Senang Je..

Untuk dinner semalam saya masak spaghetti bolognese je sebab jemu makan nasi kononnya... Macam biasa tak habis.. Pagi ni abe tapau ke office balance tu eheh..  Sebelum ditapau, sempat ambik sikit sos tu... campur dengan telur dll... buat ala2 roti john utk breakfast.  Tapi roti tu dah tentu adanya roti keping putih yg biasa tu.. Janji sodap lah kann... hehe.

Bahan2:

2 biji telur - kocak
1 batang sosej ayam - potong2 kecil
3 sudu sos bolognese (dah siap ada daging & mushroom ye..)
Secubit garam
Lada sulah
Roti - sapu majerin di permukaannya

Sos dan hiasan:
Mayonese
Sos lada hitam
Sos cili - saya guna Thai sos
Daun salad - racik halus
Timun - potong nipis

Cara2:

-  Campur kesemua bahan (kecuali hiasan) dalam mangkuk dan kacau sebati
-  Panaskan non-stick pan di atas dapur.  Sudukan (dalam 3 sudu) adunan telur ke atasnya.  Rata2kan...
-  Letakkan sekeping roti di atasnya.. tekan2 sikit biar masak betul telur tu.. Ulang sampai habis..

Macam nilah rupa dia..

-  Susun roti berpasangan... Letak sayuran dan tuang sos pada sekeping dan tutup dengan sekeping lagi...  Gambar2 akak part ni semuanya blur la pulak..hihi


Potong 2 untuk menyenangkan makan... :P

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...