June 28, 2011

Fresh Dates

Eh kome, kurma dah berbunge... apa pulak bunge nyee.. dah nak masok!!  Hari ni tak cerita pasal masak, tapi saja nak buat entri pasal buah kurma yg fresh dari ladang.  Time macam nilah yg rasa semangat sikit tengok kurma yang lebat di pokok dan dah hampir boleh dipetik.  Mungkin dalam sebulan lagi kott... atau kurang.

Walau dah 3 musim setakat ni akak melaluinya, tetap ala2 jakun juga.. Yelah, kat M'sia ada buah sawit je.  Suku sakat palm tree jugak kann... Nak tengok dan makan puas2 sebab tahun depan mungkin dah tak rasa.. shhhhh... nak balik for good lah hujung tahun ni.  Dah boleh update resume..kih kih!!!

Kurma jenis kuning...

 Pasar kurma kat central market..

kurma merah... sedap kalau sejuk tu... buat buka puasa

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...