Pages

November 11, 2010

Pau Kaya

Yaaa... pau lagi!!


Semalam buat seri kaya yg sesedap kaya di kopitiam... So, pagi2 ni seawal 4.15am saya dah mula menguli pau dengan semangat.  Kali ni guna tepung gandum biasa tu je (ala2 tepung cap kunci yg jenis timbang tu..).  Tapi sebab kederat yg tak seberapa, dengan tangan yg kurus tak berisi... tak mampu la nak uli lama2 macam sepatutnya.  Uli dalam 10 minit je.... perap lak dalam 30 minit (patut 40 min), dan perapan yg kedua cuma lebih kurang 15 min (patut 20 min), kukus 10 min... Kes nak cepat la nih.  Alhamdulillah, dengan bahan serba kekurangan, lembut juga jadinya... Sebab banyak, sebahagian saya jual le kat bawah..hehe. Kepala nak bisnes je... Sebiji jual 100 fils - <> 80 sen je.  Alaa... buat lepas teringin dorang2 tu je... khalass..


Balik M'sia nanti mesti nak cari tepung hong kong dan double action baking powder... mesti nak buat yg perfect!

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...