August 1, 2017

APA KAKAK BUAT...

Akak belum bersara lagi... cuma bersarang mungkin. Masih mengambil tempahan jika ada yang sudi. Selalunya customers lama yg masih setia je. Macam selalu, tak semua permintaan dapat dipenuhi sebab banyak komitmen lain yang jadi priority.

Kadang rasa berkobar2 nak buat sesuatu yang lebih baik, tapi in the end tetap akan nampak yang satu ni jer. Lebih menggembirakan kalau dapat serve untuk family kecik nih sambil baring2 kan, takpun sambil mengunyah rempeyek kacang putih..hahaha! Jangan nak buat statement M sangat!!

Ustaz kata kalau sediakan hidangan buat suami dan anak2 (keluarga) kan ganjaran sangat besar. Somi pulak bukan sentiasa ada depan mata. Jadi kalau dia ada tu kita all out la..!

Untuk recharge blog sawang akak hari ni, mohle akan tepek beberapa gambar yang tak seindah mana ni... Antara aktiviti harian. Eh! Takkan berbulan2 ini2 jer... Alaaa..buat syarat udeh la!!

Gambar2 peristiwa lama dan baru..


NEW YORK CHEESECAKE - Nanti kalau free akak tulis resipi
MEE KICAP
Sekarang kena banyak2 makan ULAM PERIA KATAK ni.. nak balance kan gula dlm badan ni kununnya 😊
Hohoho... MEGI AYAM BIJAN pencetus selera..
Fav Abe n Me
LEPAT LABU - hidangan minum petang
COTTON SOFT CHEESECAKE - perabis stok creamcheese dan guna resipi baru

APAM untuk Abeku - abis dimakan, tak tinggal sikitpun
MARBLE CAKE ordered by FIZAH
SET UBI REBUS utk breakfaast
BROWNIES ordered by FIZAH
CARROT CAKE - 2nd time ordered by Noor Aini dari Kulim
FRUITS CAKE
STEAMED SIAKAP

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...