Pages

October 31, 2015

Sambal Goreng & Choc Moist Cake

Alhamdulillah..

Sambal goreng akak dah ke Kelantan.. naik van pos laju dari Jitra ke Kota Bharu kekdahnya.. Yang order kawan lama akak di sekolah menengah suatu ketika dahulu dan dah lama berhijrah ke Kelantan ikut suami. Macam akak jugalah.. Kita kena ikut suami, barulah barokah gitu.. heee.

Datin Dyu dah dekat setahun teringin sambal ni tapi keadaan masa tu tak begitu elok. La bila dia dah start order, terus order sokmo.. dah nak masuk kali ke 4 gitu. Order berjemaah bersama kawan2. Terima kasih la sahabat.

Sebelum ni sambal kering ni juga dah sampai sejauh Poland, Mesir, Mekah, Filipina.. dan tak ingat lagi mana pembeli bawa selain ke KL dan Perak. Boleh tahan lebih sebulan kalau disimpan elok dalam bekas kedap udara.

 7 - 8 kg saja boleh muat kotak ni..

Kadang akak buat customized ikut citarasa pelanggan. Tapi untuk kekal rasa dan kerangupan, sebaiknya ikut yg standard. Cuma kepedasan kadang2 ikut cili yg akak blend masa tu.. ada yg jenis pedas dan kurang pedas.

CERITA SEMALAM...

Chocolate moist cake 1kg+ (half portion) ordered by Cik Zaza Abdul yang tgh study di IPDA. Dia order sambal goreng sekali. TQVM ye Zaza! Moga sukses dalam study.. :)

Nampak tempting tak?
Deko sebenarnya tak masuk dalam package.. Ikut mood akak camna masa buat kek tu.. hehehe.

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...