October 29, 2013

RV Buat Cikgu..

Customer akak kali ni cikgu lagi... Mas a.k.a jiran akak buat repeat order untuk kawan2. Memang nak jadi rezeki.. Minggu ni akak tolak beberapa order sebab konon nak bagi laluan kepada karipap frozen dan 1-2 order lagi. Tapi sebab akak agak efficient sehari dua ni, karipap tu dah kira siap. Tinggal nak goreng je menjelang majlis rumah ipar nanti. Nak buat yang terus goreng, takut tak sempat sebab ada lagi kek nak kena buat. Bila dah frozen ni, tinggal nak tuang dalam minyak panas je... hehe!

Dan sebenarnya bukan nak tunggu dapur dan oven je.. Ada tugasan lain di luar yang nak diselesaikan. Tapi macam takkan selesai je... adoilahhh!! Kadang akak ni bersimpang siur mindanya. Sampaikan tadi ingat nak buat Japanese Cheesecake. Nak bagi kat seseorang.. Namun kejadian haritu berlaku balik. Akak lupa letak tepung yang diam je dalam piring plastik tu. Demi nak masuk oven je, rasa nak menjerit... meroyan sebab ternampak tepung tu. Menci akak tau!!!

Mujur hati tenang masa deko kek RV tadi. Cheese cake tu pun masih sedap rasanya... Tepungless Japanese Cheesecake kaedahnya!


TQVM Maz!



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...