Pages

August 24, 2013

Cerita Raya

Akak ni masih belum mampu nak organise open house macam orang2 lain tu.. terutama dari segi kederat. Setakat ajak kawan2 datang dgn group kecil tu mampu la juga. Seronok kalau dapat berkumpul tu dan jamu airtangan sendiri. Selalunya kalau kat kampung Sg Air Tawar tu je pulun habis tenaga. Bukan tahap masak je, tapi lain-lain juga. Sebab selalunya, orang bertali arus ke rumah kami. Sejak dari zaman arwah nenek ada, sampai la ni makcik bongsu yang duduk, masih menjadi tumpuan. Macam jadi one stop center gitu eheh! Alhamdulillah... meriah sokmo. Tetamu datang membawa berkat.


Hidangan di hari raya pertama hari tu... macam2 ada. Toksah pikir kolestrol masa raya2 nih..


Bila dah balik rumah sendiri, suasa bertukar jadi sunyi sepi tanpa mood raya. Rindu sungguh suasa kat Bukit Jalil dulu kalau kawan2 ada yang sudi nak datang. Samada ex-officemates atau kawan2 sekolah. Seboleh-bolehnya masak lebih untuk ditapau sekali hehe. Kami dulu dah macam adik beradik walau berpisah seketika. La ni, berpisah balik.. sedihh.. rindu sangat. Dah akak sesorang kat sini, harap bernostalgia je lah jawabnya.

Cuma semalam agak meriah rumah ni. Bila abe ajak adik beradik datang. Abe bagi menu sekali - lontong. Agaknya memang dia suka la kot.. Mana yang dia suka, akan ada permintaan. hehe.. Tak ramai pun adik beradik. Makan2 berakhir hampir 12 malam.. Puas hati juga dapat jamu dorang. Pagi ni baru buat operasi cuci pinggan mangkuk dan perkakasan.. sambil membayangkan apa cer kalau buat open house. Mau kuruih tangan nih... :P

Airtanganku semalam... 

Lodeh & rendang hitam ayam..

Ketupat & kuah kacang

 Sambal tumis (utk makan dengan lontong) & pelbagai kek
 
  
Durian crepe... 


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...